16.04.14

Желейні десерти




1. Бланманже 

500 г сметани (або йогурту) 
100 г цукру 
20 г желатину 
50 г шоколаду 

Желатин замочити в невеликій кількості води на пів години. Сметану кімнатної температури збити з цукром. На водяній бані розчинити желатин, охолодити і ввести в сметану. Намагайтеся що б желатин і сметана були однакової температури. Вилити в форму. Шоколад так само розтопити на водяній бані і ввести в сметану, роблячи розводи. Охолодити 3-4 години і порізати. Можна десерт вирізати формочками, буде цікавіше.



2. Сирне суфле 

400 г сиру 
100 г молока 
30 г меду 
15 г желатину 
50 г какао 

Желатин замочити в молоці на 30 хв. Поставити на вогонь, додати сир, какао, мед. Прогріваємо, але не доводимо до кипіння. Збиваємо в блендері. Виливаємо у форму, для зручності можна її застелити фольгою. Залишаємо в холодильнику до загустіння.



3. Полуничний "Рахат  лукум" 

200г полуниці 
15 г желатину 
150 г цукрової пудри 
1/2 лимона 

Полуницю подрібнити в комбайні. Додати желатин і залишити на 15 хв. Додати цукор і лимонний сік. Нагріваємо, помішуючи, до повного розчинення желатину. Не кип'ятити. Даємо охолонути до кімнатної температури і збиваємо, маса повинна стати світлішою. Виливаємо у форму, даємо затвердіти, ріжемо.


4. Бланманже сирне

350 г творожного сиру
100 мл молока
100 г сметани
100 г цукрового піску
консервовані фрукти
15 г желатина

Протерти сир через сито, з'єднати з цукровим піском та сметаною. Замочити желатин в 50 мл теплого молока на 15-20 хв. Згодом влити тонкою цівкою решту молока. Фрукти викладаємо на дно форми. З'єднуємо сир з молоком та викладаємо зверху. Ставимо в холодильник на 3-4 години.


5. Кефірний желе 

2 скл кефіру 
3ст. л меду 
1ст. л желатину 
будь-які кислі фрукти 

Желатин залити 2-3ст. л води, дати набрякнути. Влити трохи кефіру і розчинити на маленькому вогні, безперервно помішуючи. У кефір додати мед, тонкою цівкою влити желатин. Розмішати. Розлити по формах і поставити в холодильник, що б застигло. Подавати з пюре з кислих фруктів, ягід.


6. Сирне желе 

400г сиру 
250г сметани 
1скл цукрового піску 
1скл кип'яченої води 
1 пакетик желатину 
2ст. л какао порошку 
консервований абрикос або інші фрукти 

Розчинити желатин у воді на повільному вогні, не доводячи до кипіння. Змішати сметану з сиром, додати цукровий пісок і розчинений желатин. На дно форми укласти фрукти, залити їх половиною суміші. У решту суміш додаємо какао. Даємо першому шару трохи схопитися в холодильнику і заливаємо поверх другий шар з какао. Даємо застигнути в холодильнику протягом 2 годин. При подачі перевертаємо на тарілку.


7. Молочне желе 

600-700 мл молока 
3 ст. л цукру 
100 г мигдальних горіхів 
пачка желатину 

Очищені від шкаралупи мигдаль злегка підсмажити. Подрібнити їх в комбайні з додаванням води. Потім віджати мигдальне молочко. Повторити процедуру двічі. Розчинити в мигдальному молоці цукор і желатин. Додати тепле молоко, розлити по келихах і дати застигнути.


8. Ягідний десерт

по 1 кг 2-х видів різних ягід
по 2 пакети різного кольору соків
2 пачки желатину

Розчиніть желатин в одному з соків вилийте у форму та додайте одні з ягід. Так само зробіть з іншим соком та ягодами. Дайте застигнути у холодильнику.


9. 200 г малини або інших ягід
    пакетик соку
    пачка желатину
    125 мл вершки

Ягоди розкласти у форми. Желатин розчинити у соці та залити ягоди. Дати застигнути. Зверху покласти збиті вершки.


10. Викладаємо шарами. Спершу апельсиновий сік з розчиненим желатином. Далі йогурт з медом та з розчиненим желатином. Персиковий сік з розчиненим желатином. Кожному шарові дати можливість загуснути.


11. Ягідки розкласти у форми. Желатин розвести соком та залити ягідки. Дати застигнути.


12. Яблука очистити, порізати скибочками та відварити до м'якості. У форми розкласти яблука та інші фрукти та ягоди. У яблучний відвар додати цукор та желатин. Розчинити. Залити фрукти. Дати застигнути.


13. Панна - котта з грушевим соусом

500 г вершків
пачка желатину
100 г цукру
500 г груш вода

Вершки змішайте з цукром та доведіть до кипіння. Дайте вистигнути. Желатин розчиніть у невеликій кількості води. Вершки збийте та поступово додайте желатин. Розлийте по формам та дайте застигнути. Груші почистіть, наріжте скибочками та тушкуйте у невеликій кількості води. 


Кавова панна - котта

150 мл молока
180 г сметани
4 ч.л цукру
2 ч.л розчинної кави
жовток
20 г желатину

Розчинити каву, цукор, желатин у молоці. Додати жовток та трохи дати загуснути на вогні. Додати сметану, розкласти по формам, помістити у холодильник до ще більшого загустіння.


Панна-кота шарами

300 мл вершків
125 г темного шоколаду
цедра апельчину

300 мл вершків
125 мл молока
2 ч.л. желатину
1/2 скл цукру

Робимо шоколадний шар. Для цього нагріваємо вершки та розтоплюємо у них шоколад, додаємо цедру та викладаємо у форму. Для вершкового шару у молоці розчиняємо желатин та цукор, вводимо вершки та заливаємо шоколадний шар.


Йогуртова панна-кота

150 г йогурту
цукор
10 г желатину
100 мл молока

Розчинити желатин та цукор у молоці. Поєднати з йогуртом, розлити по формам та дати застигнути.



14 Вишневі цукерки

У 200 мл вишневого соку розвести 10 г желатину та розлити масу по формам. Поставити у холодильник до застигання. Посипати кокосовою стружкою.


Цукерки можна робити з будь-якого соку та додавати у них ягідки.


15. Сирне

400 г сиру
150 мл молока
50 мл води
2 білки
100 г цукру
10 г желатину

Воду х молоком поєднати та замочити у ній желатин, розчинити. Сир збити з цукром, продовжуючи збивати додати тонкою цівкою желатин. Окремо збити білки з сіллю та акуратно підмішати до сирної суміші. Розкласти по формам, дати застигнути.


16. Кавове желе

150 мл кави
150 мл вершків чи молока
цукор чи мед
кориця
1/2 п желатину

Зварити каву з цукром та корицею. У вершках чи молоці розчинити желатин, додати каву та розлити по формам. Дати час загуснути.

Смакуйте 

Немає коментарів: