
1. Бланманже
500 г сметани (або йогурту)
100 г цукру
20 г желатину
50 г шоколаду
Желатин замочити в невеликій кількості води на пів години. Сметану кімнатної температури збити з цукром. На водяній бані розчинити желатин, охолодити і ввести в сметану. Намагайтеся що б желатин і сметана були однакової температури. Вилити в форму. Шоколад так само розтопити на водяній бані і ввести в сметану, роблячи розводи. Охолодити 3-4 години і порізати. Можна десерт вирізати формочками, буде цікавіше.
2. Сирне суфле
400 г сиру
100 г молока
30 г меду
15 г желатину
50 г какао
Желатин замочити в молоці на 30 хв. Поставити на вогонь, додати сир, какао, мед. Прогріваємо, але не доводимо до кипіння. Збиваємо в блендері. Виливаємо у форму, для зручності можна її застелити фольгою. Залишаємо в холодильнику до загустіння.
3. Полуничний "Рахат лукум"
200г полуниці
15 г желатину
150 г цукрової пудри
1/2 лимона
Полуницю подрібнити в комбайні. Додати желатин і залишити на 15 хв. Додати цукор і лимонний сік. Нагріваємо, помішуючи, до повного розчинення желатину. Не кип'ятити. Даємо охолонути до кімнатної температури і збиваємо, маса повинна стати світлішою. Виливаємо у форму, даємо затвердіти, ріжемо.
4. Бланманже сирне
350 г творожного сиру
100 мл молока
100 г сметани
100 г цукрового піску
консервовані фрукти
15 г желатина
Протерти сир через сито, з'єднати з цукровим піском та сметаною. Замочити желатин в 50 мл теплого молока на 15-20 хв. Згодом влити тонкою цівкою решту молока. Фрукти викладаємо на дно форми. З'єднуємо сир з молоком та викладаємо зверху. Ставимо в холодильник на 3-4 години.
5. Кефірний желе
2 скл кефіру
3ст. л меду
1ст. л желатину
будь-які кислі фрукти
Желатин залити 2-3ст. л води, дати набрякнути. Влити трохи кефіру і розчинити на маленькому вогні, безперервно помішуючи. У кефір додати мед, тонкою цівкою влити желатин. Розмішати. Розлити по формах і поставити в холодильник, що б застигло. Подавати з пюре з кислих фруктів, ягід.
6. Сирне желе
400г сиру
250г сметани
1скл цукрового піску
1скл кип'яченої води
1 пакетик желатину
2ст. л какао порошку
консервований абрикос або інші фрукти
Розчинити желатин у воді на повільному вогні, не доводячи до кипіння. Змішати сметану з сиром, додати цукровий пісок і розчинений желатин. На дно форми укласти фрукти, залити їх половиною суміші. У решту суміш додаємо какао. Даємо першому шару трохи схопитися в холодильнику і заливаємо поверх другий шар з какао. Даємо застигнути в холодильнику протягом 2 годин. При подачі перевертаємо на тарілку.
7. Молочне желе
600-700 мл молока
3 ст. л цукру
100 г мигдальних горіхів
пачка желатину
Очищені від шкаралупи мигдаль злегка підсмажити. Подрібнити їх в комбайні з додаванням води. Потім віджати мигдальне молочко. Повторити процедуру двічі. Розчинити в мигдальному молоці цукор і желатин. Додати тепле молоко, розлити по келихах і дати застигнути.
8. Ягідний десерт
по 1 кг 2-х видів різних ягід
по 2 пакети різного кольору соків
2 пачки желатину
Розчиніть желатин в одному з соків вилийте у форму та додайте одні з ягід. Так само зробіть з іншим соком та ягодами. Дайте застигнути у холодильнику.
9. 200 г малини або інших ягід
пакетик соку
пачка желатину
125 мл вершки
Ягоди розкласти у форми. Желатин розчинити у соці та залити ягоди. Дати застигнути. Зверху покласти збиті вершки.
10. Викладаємо шарами. Спершу апельсиновий сік з розчиненим желатином. Далі йогурт з медом та з розчиненим желатином. Персиковий сік з розчиненим желатином. Кожному шарові дати можливість загуснути.
11. Ягідки розкласти у форми. Желатин розвести соком та залити ягідки. Дати застигнути.
12. Яблука очистити, порізати скибочками та відварити до м'якості. У форми розкласти яблука та інші фрукти та ягоди. У яблучний відвар додати цукор та желатин. Розчинити. Залити фрукти. Дати застигнути.
13. Панна - котта з грушевим соусом
500 г вершків
пачка желатину
100 г цукру
500 г груш вода
Вершки змішайте з цукром та доведіть до кипіння. Дайте вистигнути. Желатин розчиніть у невеликій кількості води. Вершки збийте та поступово додайте желатин. Розлийте по формам та дайте застигнути. Груші почистіть, наріжте скибочками та тушкуйте у невеликій кількості води.
Кавова панна - котта
150 мл молока
180 г сметани
4 ч.л цукру
2 ч.л розчинної кави
жовток
20 г желатину
Розчинити каву, цукор, желатин у молоці. Додати жовток та трохи дати загуснути на вогні. Додати сметану, розкласти по формам, помістити у холодильник до ще більшого загустіння.
Панна-кота шарами
300 мл вершків
125 г темного шоколаду
цедра апельчину
300 мл вершків
125 мл молока
2 ч.л. желатину
1/2 скл цукру
Робимо шоколадний шар. Для цього нагріваємо вершки та розтоплюємо у них шоколад, додаємо цедру та викладаємо у форму. Для вершкового шару у молоці розчиняємо желатин та цукор, вводимо вершки та заливаємо шоколадний шар.
Йогуртова панна-кота
150 г йогурту
цукор
10 г желатину
100 мл молока
Розчинити желатин та цукор у молоці. Поєднати з йогуртом, розлити по формам та дати застигнути.
14 Вишневі цукерки
У 200 мл вишневого соку розвести 10 г желатину та розлити масу по формам. Поставити у холодильник до застигання. Посипати кокосовою стружкою.
Цукерки можна робити з будь-якого соку та додавати у них ягідки.
15. Сирне
400 г сиру
150 мл молока
50 мл води
2 білки
100 г цукру
10 г желатину
Воду х молоком поєднати та замочити у ній желатин, розчинити. Сир збити з цукром, продовжуючи збивати додати тонкою цівкою желатин. Окремо збити білки з сіллю та акуратно підмішати до сирної суміші. Розкласти по формам, дати застигнути.
16. Кавове желе
150 мл кави
150 мл вершків чи молока
цукор чи мед
кориця
1/2 п желатину
Зварити каву з цукром та корицею. У вершках чи молоці розчинити желатин, додати каву та розлити по формам. Дати час загуснути.

Немає коментарів:
Дописати коментар