03.04.14

Картопляні млинці

             


1. Млинці з картоплі і сиру 

2ст. л родзинок 
500г картоплі 
100г борошна 
2 яйця 
терта цедра половинки лимона 
250г творожного сиру 
сіль 
рослинне масло 

Розмочити родзинки в гарячій воді. Зварену в "мундирі" картоплю почистити і натерти на дрібній тертці або пропустити через м'ясорубку. Змішати картоплю, борошно, яйця, лимонну цедру, сир, віджатий родзинки. Тісто приправити сіллю.


Присипати руки борошном і зформувати з тіста млинчики. Обсмажити з обох сторін.


2. З грибами 

200 г грибів 
400 г картоплі 
морква 
2 цибулини 
2 яйця 
зелень, перець, сіль, борошно 

Картопля, відварити, очистити і пропустити через сито. Гриби відварити. Моркву натерти і тушкувати у невеликій кількості води і рослинного масла. Цибулю дрібно порізати. Всі компоненти змішати. Додати трохи борошна. Смажимо або печемо млинці.



3. Мешенки

2 великі картоплини
250-300 г печериць
1 велика цибулина
шматочок черствого хлібу
1/2 скл молока
3 яйця
сухарі для паніровки
перець, зубчик часнику, сіль, рослинна олія

Хліб замочити в молоці. Картоплю відварити і натерти на мілкій тертці разом з цибулькою, додати нарізанні мілко гриби, хліб та жовтки. Приправити, додати часник. Сформувати млинці, обваляти в сухарях та обмочити в білках. Смажити або запекти.


4. З горошком

400 г очищеної вареної картоплі
400 г зеленого горошку
3 яйця
3 ст.л борошна

З'єднати інгредієнти для тіста та підсмажити оладки.


Смакуйте 

Немає коментарів: