1. Овочевий холодний суп
1/2 л натурального йогурту
1/2 л кефіру або кислого молока
1 свіжий огірок
пучок редиски
пучок зеленої цибулі
кріп для прикраси
перець
сіль
Йогурт і кефір збийте міксером. Очистіть огірок від шкірки, а потім натріть на крупній тертці.
Редис очистіть, вимийте, наріжте кружечками або натріть на великій тертці. Зелена цибуля вимийте і дрібно наріжте.
Залийте подрібнені овочі збитою сумішшю йогурту і кефіру. Посоліть, поперчіть і поставте суп в холодильник на кілька годин.
Розлийте холодний суп по тарілках і прикрасьте подрібненим кропом.
2. Низькокалорійна окрошка
Ріжемо 3 варених яйця, 30 г зеленої цибулі, 2 половинки вареної курячої грудки, 4 огірки, 100 г редьки або редису, 4 варені картоплини, 30 г кропу. Додаємо сіль, гірчицю. Заливаємо 2 л сироватки або 1:1 кефіром і водою.
3. Болгарська холодний суп "Таратор"
300 г йогурту або кислого молока
200 г огірків
1 ч. л рослинного масла
1 зубчик часнику
120 мл води
сіль
горіхи
кріп
Йогурт розвести з холодною водою. Додати огірки, нарізані кубиками, рослинне масло, дрібно нарізаний кріп, роздавлений часник, кріп. Поставити хвилин на 15 в холодильник. Подавати посипаним горіхами.
4. О бейби.
250 г відвареного м'яса
3 свіжих огірка
10 редисок
3-4 варені картоплини
4 варених яйця
хлібний квас, кефір або суміш кефіру та сироватки
сіль, гірчиця, кріп, сметана
Всі інгредієнти ріжемо кубиками, солимо, перчимо, заливаємо квасом, сироваткою чи кефіром, додаємо гірчицю, сметану, кріп.
5. Холодний борщ
80 г щавлю
1 буряк
1 огірок
цибулина
5 пір'їнок зеленої цибулі
2 варених яйця
0,5 ч.л яблучного оцту
сіль
зелень кропу
сметана
Щавель нарізати та припустити у кип'ятку 1 хв. Буряк відварити та натерти на крупній тертці. Додати щавель разом з відваром, порізану цибулю, огірок, сіль, сметану, зелень, оцет. Подаємо з яйцями.
6. Гаспачо
500 г помідорів
300 г перців
300 г огірків
150 г цибулі
1-2 зуб часнику
100 мл оливкової олії
сік 1/2 лимона
сіль, перець
Все подрібнити у блендері.

Немає коментарів:
Дописати коментар