2скл муки
1/3скл цукрового піску
200г вершкового масла
ревінь
2 яйця
1/2скл цукру
150г сметани
Борошно, цукрову пудру змішати в крихту з маслом. Я брала житнє борошно, тому тісто у мене темне.
Ревінь очистити і нарізати шматочками по 1,5-2см. Викласти його на тісто і злегка посипати цукром. Поставити в нагріту духовку хв на 5-7.
Готуємо заливку. Змішати яйця з цукром, додати сметану.
Вийміть форму з пирогом і рівномірно залийте заливкою.
Тісто: 200 г борошна, 125 г вершкового масла, 2 ст.л цукрового піску.
Борошно, масло та пісок подрібніть у крихту. Додайте 2 ст.л води та замісіть тісто. Загорніть його у харчову плівку та поставте на 30 хв до холодильника. Розкатайте тісто та викладіть його у форму з бортиками. На тісто покладіть пергамент та висипте на нього квасолю. Випікайте 10-12 хв на середньому вогні. Зніміть квасолю та випікайте ще 10 хв.
Начинка: 600 г ревеню (нарізати часточками довжиною 2,5 см ), 3 ст.л цукру, цедра 1-го апельсину, сік половини апельсина, 2-3 ст.л крохмалю.
Ревень, цукор, цедру та сік доведіть до кипіння та варіть то м'якості ревеня. Дайте вистигнути та додайте крохмаль. Викладіть начинку на корж.
Присипка: 2 ст.л борошна, 25 г вершкового масла, 2 ст.л цукрового піску, 1 ст.л подрібнених горіхів.
Зробити крихти та посипати начинку. Випікати 20 хв. Пиріг також можна покрити збитим з 1/3 скл цукру білком. Подавати можна зі збитими вершками.
Ревеневий крамбль
0,7 кг ревеню
5-6 ст.л цукру
1-2 ст.л молотої кориці
Присипка: 1 скл борошна
100 г вершкового масла
1/3-1/2 скл цукру
Зробити крихту з інгредієнтів для присипки. Ревінь почистити та порізати невеликими шматочками. Перемішати з цукром та корицею. У форму викласти ревінь, зверху присипати крихтою. Пекти при 180 градусах.

Немає коментарів:
Дописати коментар