24.04.14

Пиріг з ревеня

2скл муки 
1/3скл цукрового піску 
200г вершкового масла 
ревінь 
2 яйця 
1/2скл цукру 
150г сметани 

Борошно, цукрову пудру змішати в крихту з маслом. Я брала житнє борошно, тому тісто у мене темне.


Висипаємо тісто у форму і рівномірно розподіляємо його по дну і бортикам. Тісто не притискати, воно повинно залишитися у вигляді крихти.



Ревінь очистити і нарізати шматочками по 1,5-2см. Викласти його на тісто і злегка посипати цукром. Поставити в нагріту духовку хв на 5-7.


Готуємо заливку. Змішати яйця з цукром, додати сметану.


Вийміть форму з пирогом і рівномірно залийте заливкою.



Поставити допектися, щоб схопився.



Тісто: 200 г борошна, 125 г вершкового масла, 2 ст.л цукрового піску.

Борошно, масло та пісок подрібніть у крихту. Додайте 2 ст.л води та замісіть тісто. Загорніть його у харчову плівку та поставте на 30 хв до холодильника. Розкатайте тісто та викладіть його у форму з бортиками. На тісто покладіть пергамент та висипте на нього квасолю. Випікайте 10-12 хв на середньому вогні. Зніміть квасолю та випікайте ще 10 хв.

Начинка: 600 г ревеню (нарізати часточками довжиною 2,5 см ), 3 ст.л цукру, цедра 1-го апельсину, сік половини апельсина, 2-3 ст.л крохмалю.

Ревень, цукор, цедру та сік доведіть до кипіння та варіть то м'якості ревеня. Дайте вистигнути та додайте крохмаль. Викладіть начинку на корж.

Присипка: 2 ст.л борошна, 25 г вершкового масла, 2 ст.л цукрового піску, 1 ст.л подрібнених горіхів.

Зробити крихти та посипати начинку. Випікати 20 хв. Пиріг також можна покрити збитим з 1/3 скл цукру білком. Подавати можна зі збитими вершками.


Ревеневий крамбль

0,7 кг ревеню
5-6 ст.л цукру
1-2 ст.л молотої кориці

Присипка: 1 скл борошна
                   100 г вершкового масла
                    1/3-1/2 скл цукру

Зробити крихту з інгредієнтів для присипки. Ревінь почистити та порізати невеликими шматочками. Перемішати з цукром та корицею. У форму викласти ревінь, зверху присипати крихтою. Пекти при 180 градусах.


Смакуйте 

Немає коментарів: