Знана страва з безліччю рецептів. Спробуємо.
Сирники з духовки
500г сиру
1 яйце
1/2 скл борошна ( можливо більше)
2ст. л масла
2ст. л цукру
Сир перетерти через сито, скласти в глибоку каструлю, всипати борошно, цукор, сіль, яйце. Перемішати. Висипати на просіяний борошном стіл. Скатайте сирну масу у формі ковбаски. Розрізати на рівні частини. Сформувати коржик. Запекти в духовці.
У тісто можна додати терту варену моркву. На кожний сирник викласти сметану. Це надасть сирникам цікавого вигляду. Та й взагалі чудовий варіант замаскувати моркву.
Сирники з коричною скоринкою.
1 ст. л вівсяних пластівців
1,5 ч. л меду
1 білок
180 г сиру
кориця
Перемолоти пластівці в муку. Змішати всі інгредієнти. Формуємо сирники та обвалюють щедро в кориці. Печемо 15-20 хв при 180 градусах.
Сирники по-київськи
400 г сиру
яйце
0,5 скл цукру
1 скл борошна
0,5 скл сухофруктів без кісточок
1-2 ст. л густого джему або варення
Сухофрукти залити окропом на 5 хв. Злити, обсушити і змішати з джемом. Сир змішуємо з яйцем, цукром, борошном. Формуємо коржі, в середину кладемо начинку, з'єднуємо краї і смажимо сирники. Виходить дуже смачно і оригінально. Хороший варіант урізноманітнити блюдо.
Сирники - пиріг
0,5 кг сиру
2 скл борошна
2 ст.л сметани
1,5 скл цукру
3 яйця
100 г вершкового масла
0,5 ч.л соди
З борошна, пів склянки цукру, сметани та масла робимо крихти та ділимо її на 2 частини. Сир змішуємо з яйцями та цукром, який залишився після тіста. На змащене деко висипаємо одну частину крихти, далі викладаємо сир, знов крихту. Печемо приблизно 40 хв.
Солені сирники
500 г сиру
100 г твердого сиру
2 яйця
зубчик часнику
зелень
3 ст.л борошна
сіль
З фруктами
морквина
яблуко
150 мл сметани
200 г сиру
курага
яйце
сіль
кориця
400 г борошна
Поєднуємо сир з порізаною курагою та тертими морквою та яблуком. Додаємо решту інгредієнтів та смажмо сирники.
До сиру можна додавати кокосову стружку, какао, кунжут. Чи панірувати у кокосовій стружці. кунжуті, подрібнених кукурудзяних солодких пластівцях. І у вас кожен день будуть нові та смачні сирники.
Немає коментарів:
Дописати коментар