1. Ананасовий торт-морозиво
1 ананас
3 яєчних білка
180 г цукру
750 мл жирних вершків
150 г шоколаду
кокосова стружка для прикраси (я про неї знову забула)
В оригінальному рецепті ананас ріжуть на кубики і бланшують, але я так не роблю. Я відразу перемелюю ананас в пюре, залишаючи кілька кубиків, що б траплялися в готовому морозиві. Збити 250 мл охолоджених вершків. Збити білки з 150 г цукру. З'єднати ананасове пюре з вершками, білками і шматочками ананаса, акуратно перемішуючи. Перекласти масу в круглу форму і відправити на 12 годин в морозильник. Нагріти вершки на вогні і розчинити в них шоколад з 20 г цукру. Помістити масу в холодильник. Охолодити, але не давати їй загуснути, збити. Опустити форму з морозивом на кілька секунд у гарячу воду і перекинути торт на блюдо. Покрити шоколадним кремом і на 3 години відправити у морозильну камеру.
Перед подачею витримати годину при кімнатній температурі
2. Морозиво зі згущеним молоком.
Вершки (33-35%) - 600-800мл (я беру домашню сметану)
згущене молоко - 350-400г (в цей раз я згущує молоко на карамелізованому цукрі, тому вийшов темний колір і ще додала трохи горіхів в морозиво)
Охолоджені вершки збити до м'яких гребенів. Не припиняючи збивання влити згущене молоко. Від кількості згущеного молока залежатиме солодкість морозива. Отриману масу перекласти в контейнер і відправити в морозилку.
3. Парфе з білим шоколадом
3 жовтки
3 ст. л цукрової пудри
100 г білого шоколаду
200 мл вершків або сметани
Шоколад розтопити на водяній бані. Жовтки збити до пишної маси разом з цукровою пудрою. Додати шоколад збити. Потім збиті вершки. Розкласти по формочках і заморозити. Можна додати горішки, сухофрукти.
Смакуйте 
1 ананас
3 яєчних білка
180 г цукру
750 мл жирних вершків
150 г шоколаду
кокосова стружка для прикраси (я про неї знову забула)
В оригінальному рецепті ананас ріжуть на кубики і бланшують, але я так не роблю. Я відразу перемелюю ананас в пюре, залишаючи кілька кубиків, що б траплялися в готовому морозиві. Збити 250 мл охолоджених вершків. Збити білки з 150 г цукру. З'єднати ананасове пюре з вершками, білками і шматочками ананаса, акуратно перемішуючи. Перекласти масу в круглу форму і відправити на 12 годин в морозильник. Нагріти вершки на вогні і розчинити в них шоколад з 20 г цукру. Помістити масу в холодильник. Охолодити, але не давати їй загуснути, збити. Опустити форму з морозивом на кілька секунд у гарячу воду і перекинути торт на блюдо. Покрити шоколадним кремом і на 3 години відправити у морозильну камеру.
Перед подачею витримати годину при кімнатній температурі
Вершки (33-35%) - 600-800мл (я беру домашню сметану)
згущене молоко - 350-400г (в цей раз я згущує молоко на карамелізованому цукрі, тому вийшов темний колір і ще додала трохи горіхів в морозиво)
Охолоджені вершки збити до м'яких гребенів. Не припиняючи збивання влити згущене молоко. Від кількості згущеного молока залежатиме солодкість морозива. Отриману масу перекласти в контейнер і відправити в морозилку.
3. Парфе з білим шоколадом
3 жовтки
3 ст. л цукрової пудри
100 г білого шоколаду
200 мл вершків або сметани
Шоколад розтопити на водяній бані. Жовтки збити до пишної маси разом з цукровою пудрою. Додати шоколад збити. Потім збиті вершки. Розкласти по формочках і заморозити. Можна додати горішки, сухофрукти.
4. 300 г домашніх вершків
250 мл молока
200 г цукру
Всі інгредієнти з'єднати, збити, розкласти по формам та заморозити.
5. З чорною смородиною
450 г чорної смородини
100 г та 115 г цукру
3 яйця
150 мл жирних вершків або сметани
Змішайте 100 г цукру та чорну смородину. Поставте на вогонь до розчинення цукру. Протріть через сито та збийте міксером.
Розчиніть 115 г цукру у 150 мл води та доведіть до 110 градусів. Сироп повинен тягнутися. Дайте охолонути. Збийте яйця у густу піну на водяній бані та поступово введіть сироп. Збивайте поки маса стане густою. Збиті вершки змішайте з яєчною масою. Введіть ягідне пюре. Заморозьте.
З кавою
3 скл свіжезвареної кави
3/4 скл вершків або домашньої сметани
1/2 скл цукру
Все збити до розчинення цукру. Заморозити.
Персиково - малинове семфредо
6 шт персиків консервованих чи свіжих
1 ст.л лимонного соку
1/2 скл цукрового піску
4 жовтки
250 мл вершків
200 г малини
З персиків та соку зробити пюре у блендері. На водяній бані збити жовтки з цукровим піском до загустіння. Зняти жовтки з бані, додати персикове пюре та збивати ще хвилину. Збити вершки до піків. Додати суміш з персиками. Додати малину. Вилити суміш у змащенну форму та поставити на 5-6 год у морозильник. Перед подачею поставити на хвилинку у гарячу воду та перевернути.
У цього десерта чудовий смак та дуже апетитний розріз.

Немає коментарів:
Дописати коментар