14.04.14

Морозиво з вершків

1. Ананасовий торт-морозиво 

1 ананас 
3 яєчних білка 
180 г цукру 
750 мл жирних вершків 
150 г шоколаду 
кокосова стружка для прикраси (я про неї знову забула) 

В оригінальному рецепті ананас ріжуть на кубики і бланшують, але я так не роблю. Я відразу перемелюю ананас в пюре, залишаючи кілька кубиків, що б траплялися в готовому морозиві. Збити 250 мл охолоджених вершків. Збити білки з 150 г цукру. З'єднати ананасове пюре з вершками, білками і шматочками ананаса, акуратно перемішуючи. Перекласти масу в круглу форму і відправити на 12 годин в морозильник. Нагріти вершки на вогні і розчинити в них шоколад з 20 г цукру. Помістити масу в холодильник. Охолодити, але не давати їй загуснути, збити. Опустити форму з морозивом на кілька секунд у гарячу воду і перекинути торт на блюдо. Покрити шоколадним кремом і на 3 години відправити у морозильну камеру. 



Перед подачею витримати годину при кімнатній температурі


2. Морозиво зі згущеним молоком. 

Вершки (33-35%) - 600-800мл (я беру домашню сметану) 
згущене молоко - 350-400г (в цей раз я згущує молоко на карамелізованому цукрі, тому вийшов темний колір і ще додала трохи горіхів в морозиво) 

Охолоджені вершки збити до м'яких гребенів. Не припиняючи збивання влити згущене молоко. Від кількості згущеного молока залежатиме солодкість морозива. Отриману масу перекласти в контейнер і відправити в морозилку.



3. Парфе з білим шоколадом 

3 жовтки 
3 ст. л цукрової пудри 
100 г білого шоколаду 
200 мл вершків або сметани 

Шоколад розтопити на водяній бані. Жовтки збити до пишної маси разом з цукровою пудрою. Додати шоколад збити. Потім збиті вершки. Розкласти по формочках і заморозити. Можна додати горішки, сухофрукти.



4. 300 г домашніх вершків
     250 мл молока
     200 г цукру
     
Всі інгредієнти з'єднати, збити, розкласти по формам та заморозити.


5. З чорною смородиною

450 г чорної смородини
100 г та 115 г цукру
3 яйця
150 мл жирних вершків або сметани

Змішайте 100 г цукру та чорну смородину. Поставте на вогонь до розчинення цукру. Протріть через сито та збийте міксером.

Розчиніть 115 г цукру у 150 мл води та доведіть до 110 градусів. Сироп повинен тягнутися. Дайте охолонути. Збийте яйця у густу піну на водяній бані та поступово введіть сироп. Збивайте поки маса стане густою. Збиті вершки змішайте з яєчною масою. Введіть ягідне пюре. Заморозьте.


З кавою

3 скл свіжезвареної кави
3/4 скл вершків або домашньої сметани
1/2 скл цукру

Все збити до розчинення цукру. Заморозити.


Персиково - малинове семфредо

6 шт персиків консервованих чи свіжих
1 ст.л лимонного соку
1/2 скл цукрового піску
4 жовтки
250 мл вершків
200 г малини

З персиків та соку зробити пюре у блендері. На водяній бані збити жовтки з цукровим піском до загустіння. Зняти жовтки з бані, додати персикове пюре та збивати ще хвилину. Збити вершки до піків. Додати суміш з персиками. Додати малину. Вилити суміш у змащенну форму та поставити на 5-6 год у морозильник. Перед подачею поставити на хвилинку у гарячу воду та перевернути.


У цього десерта чудовий смак та дуже апетитний розріз.


Смакуйте 

Немає коментарів: