24.04.14

Сирні пироги


1. Пиріг "День ніч" 

Тісто: 400 г борошна, 250 г вершкового масла, 150 г цукру, 3 ст. л какао 

Начинка: 500 г сиру, 4 яйця, 200 г цукру, 100 мл сметани, 2 ст. л борошна 

Духовку нагріти до 180 градусів. Яйця розтерти з цукром додати сир, сметану, борошно. Добре перемішати.



Розтерти в крихту борошно, масло, какао, цукор. На дно форми викласти більшу частину крихти.


Потім викласти сирну начинку і розрівняти.


Присипати рештою крихти.


Пекти 40-50 хв, поки не затвердіє. Готовому пирога дати повністю охолонути у формі, можна навіть на ніч у холодильник поставити, але я так ніколи не робила.


У цього пирога гарний розріз.




Шари можна поміняти.Маю на увазі крихту залишити світлою, а в сир додати тертого шоколаду.


В тісто для пирога можна не класти какао. Вийде просто світлий, але теж дуже смачний пиріг.

                            

2. Пиріг з вишнею 

Тісто: 150 г цукрового піску, 2 яйця, 125 г розтопленого вершкового масла, 1 ч. л цедри лимона, 5 ст. л молока, сіль, 600 г борошна, 1 ч. л погашеної соди 

Цукор розтерти з яйцями, додати масло, цедру, молоко, сіль, соду. Замісити вологе тісто, викласти його в змащену форму. На тісто укласти вишні без кісточок. На вишні сир (600 г сиру змішати з 100 г цукрового піску, 2 ст. л крохмалю, 2 яйцями, 2-3 ст. л молока). Пекти пиріг 40 хв.



3. Житній пиріг з лимоном 

Тісто: 250 г масла, 400 г житнього борошна 

Начинка: 700-800 г сиру, 3 яйця, 3 ст. л цукру, лимон чи 3 лайма 

Масло змішати з борошном до крихти і висипати її на дно змащеної форми. Лимон цілком перемолоти в комбайні і змішати з сиром, яйцями і цукром. Викласти поверх житній крихти. Пекти при 220 градусах 50 хв.



4. Стразбурський пиріг зі сливами.

Зробити звичайне пісочне тісто. Викласти у форму з бортами та сховати у холодильник. 

Відділити білки від жовтків. У блендері збити жовтки, сир, сметану, цукор та крохмаль. Білки збити окрему  у міцну піну та обережно ввести у сирну масу. Викласти масу на тісто. 

Зі слив вилучити кісточки та втопити їх у сирній масі. 2 ст.л цукру змішати з корицею та наповнити сумішшю сливи замість кісточок. Пекти годину при 180 градусах. Дати повністю вистигнути у формі.


Смакуйте 

Немає коментарів: