04.04.14

Закваска

Мене дуже надихнули без дріжджові хлібці і я зважилася сама зробити собі закваску. Не скажу, що все відразу пішло гладко. Спочатку я пробувала робити закваску на житньому борошні. Але вона мені здалася якоюсь підозрілою і я навіть не наважилася щось із нею спекти. Потім я знайшла закваску на кисляку. І вона мені здається досить вдалою. На 1 скл кисляку за рецептом потрібен 1 л цукру. У мене не було на той момент цукру більше склянки, тому я використовувала таку кількість. Додати в цю суміш борошно. Повинна вийде маса по консистенції як сметана.



Поставити масу в тепле місце. Коли з'явиться запах з характерними бульбашками, закваска готова. Йде від 3 до 7 днів. Закваску я вже випробувала в дії. В принципі, вона впоралася. Зростання тіста не бло занадто видно, дуже помірно. Але почитавши, я зрозуміла що це відбувається через молодості закваски. Підгодовувати її треба раз на тиждень. Додавати трохи цукру, води і борошном доводити до консистенції сметани. Дати постояти день в теплі. Зберігати в холодильники. Свої проби пера опублікую трохи пізніше.



Смакуйте 

Немає коментарів: