22.04.14

Омлети

Омлет з грибами

500г печериць 
1 велика цибулина 
2 зубчики часнику 
рослинне масло 
8 яєць 
1 пучок петрушки 
сіль 
чорний мелений перець 

Підсмажити дрібно порубані цибулю і часник до золотистого кольору.  Додати порізані гриби і смажити до тих пір поки рідина не випарується. Збовтати яйця. Петрушку дрібно порізати і додати в масу. Посолити і поперчити. Залити цією масою гриби. Готувати на середньому вогні до готовності.




Картопляний омлет 

250г молодої картоплі 
1 невелика цибулина 
оливкова олія 
сіль 
перець 
5 яєць 

Картоплю і цибулю нарізати кубиками й обсмажити на оливковій олії протягом 3 хв. Посолити, поперчити. Накрити кришкою і смажити на середньому вогні ще хвилин 8, поки картопля не стане м'якою. Яйця збити і посолити. Залити ними картоплю. Смажити поки омлет не затвердіє, приблизно 3хв.




Овочевий омлет 

2 картоплини 
1 стручок солодкого перцю 
1 кабачок 
2 помідора 
оливкова олія 
8 яєць 
сіль 
перець 

Картоплю порізати тонкими скибочками. Кабачок і перець нарізати кубиками. Помідори нарізати кружечками. Оливкову олію розігріти у великій пательні. Викласти овочі і обсмажувати близько 10 хв. У мисці збовтати яйця, посолити, поперчити. Вилити поверх овочів. Дати застигнути на середньому вогні.




Ще один варіант овочевої тортил"ї 

100 г картоплі 
60 мл оливкової олії 
1 болгарський перець 
3 зубчики часнику 
сіль, перець 
200 г помідор 
100 г кукурудзи 
4 яйця 
20 г петрушки 

Картоплю порізати кружальцями і кинути на пательню, потім перець кубиками, часник, посолити, поперчити. Потім покласти помідори кубиками і кукурудзу. Збити яйця з зеленню і влити в сковороду, коли картопля стане м'якою. Можна також запекти при 200 градусах.



З помідорами та бринзою

Помідори порізати кубиками та тушкувати разом з бринзою та зеленню. На пательні вилити яйця збовтані з молоком. Поверх викласти тушковані овочі та готувати до готовності яєць під кришкою.


Японський омлет 

3 яйця 
15 мл соєвого соусу 
можна додати 10 мл рисового оцту 

Все змішуємо. На змащену, нагріту пательню налити трохи яєчної суміші, що б вийшов тонкий млинець. Коли яйця схопляться, загнути протилежні краю до центру і скласти уздовж навпіл. Відсунути згорток до краю. Налийте ще трохи суміші, не витягуючи перший згорток, і накрутіть 2-ий млинець на згорток як перший. І так поки суміш не закінчиться або омлет не стане занадто великим. Залишається тільки порізати омлет.




Дитсадочковий омлет 

5 яєць 
250 мл молока 
1 ч. л. солі 
60г вершкового масла 

Всі компоненти ретельно перемішати і вилити в змащену форму. Пекти 20-30 хв при 200 градусах. 




Пряний омлет з гарбузом 

425 г гарбузового пюре 
3-4 ст. л цукру 
2 ч. л мелений кориці 
1/2 ч. л. солі 
1/2 ч. л. меленого імбиру 
4 яйця 

Перемішати всі інгредієнти і викласти у змащену форму. Пекти 25 хв при 165 градусах.




Омлет Пуляр 

3 яйця 
сіль 

Відокремити білки від жовтків. Білки збити з сіллю. Жовтки просто розбовтати і вилити їх на гарячу пательню. Якщо їх не достатньо, щоб покрити дно сковороди, то можна додати трохи молока. Зверху викласти білки, розрівняти. Готувати на маленькому вогні, не накриваючи кришкою. Омлет готовий коли білки не липнуть до пальців. Скласти омлет навпіл.



Омлет з помідорами 

5 яєць 
3 сардельки або ковбаса 
8 цибулин 
200 г печериць 
по 1 ст. л вершкового і рослинного масла 
трохи сметани 

Цибулину нарізати кільцями і засмажити на маслі. Додати сардельки, через пару хвилин помідори, потім гриби. Поки все смажитися, збити яйця зі сметаною. Вилити на овочі і під кришкою готувати 10 хв на повільному вогні.



Французький омлет

кабачок
2 яйця
1 ч.л борошна
сіль

Кабачок натерти на крупній тертці. Вбити яйця, всипати борошно, сіль. Підсмажити.


Омлет з сиром

3 яйця
1/4 скл сиру
соль, перець

Змішати сир, яйця, сіль, перець до однорідної маси. Підсмажити на вершковому маслі.


Омлет з духовки

5 яєць
1 скл молока
сіль

Збити інгредієнти вилкою, вилити у змащену форму та пекти 20 хв при 180 градусах.


Смакуйте 

Немає коментарів: