4 стиглих банана
півсклянки будь-яких фруктів або ягід.
За оригінальним рецептом всі інгредієнти заморожені, але мій комбайн погано справляється з льодом, тому все було свіжим.
Всі інгредієнти подрібнити до однорідної повітряної маси. Розкласти по скляночках та ввіткнути ложку. Заморозити. У мене вони стояли ніч в морозилці. Перед вживанням опустити склянку в гарячу воду і витягнути готове морозиво.

Якщо не дуже солодко, додайте трохи меду. Можна додати лимонний або імбирний сік за бажанням.
Або молока, кефіру, йогурту. Загалом, добавки будь-які за бажанням.
Або взяти різні фрукти, ягоди та викласти шарами.
банан 5-6шт
цукрова пудра 1-2 ст. л
сік лимона 1ст. л
молоко 50мл (можна взагалі його не додавати)
Всі інгредієнти збити в комбайні до однорідної маси. Розкласти по формочках і заморозити. За бажанням можна додавати фрукти, ягоди, горіхи, шоколад, все що вам подобатися.
Фруктова крига
500 г персику
сік половини апельсина
200 мл вишневого соку
Найоригінальніший, на мій погляд, варіант, це нарізаний великими шматками фрукт (у мене був ківі, я його нарізала кружальцями завтовшки 1-1,5 см), ввіткнути у нього дерев'яну паличку, трохи приморозити. Потім опустити в розтоплений шоколад і поставити в морозилку. Після застигання шоколаду можна їсти.
Гарно звучить у фруктовому морозиві заварний крем. Викладати шарами фруктове пюре тп крем. Заморозити.
Фруктовий торт - морозиво
3 банана
2 скл заморожених ягід
2 скл кешью або інших горіхів
2 скл фініків
1 очищений апельсин
2 ст.л топленого масла
вода чи молоко по мірі необхідності
Збити банани з ягодами та рівномірно розкласти у формі, заморозити. Подрібнити решту продуктів. Можна додати воду чи молоко, якщо погано подрібнюється у комбайні. Викласти поверх фруктового шару та заморозити. Перед подачею можна перевернути чи лишити фруктовий шар унизу. Дати трохи відійти.
400 г будь-який ягід
560 мл води
2 ст.л крохмалю
250-300 г цукру
Ягоди збити у блендері зі 100 мл води. 400 мл води закип'ятити з цукром та додати пюре. Знов дати закипіти. Крохмаль розвести у 60 мл води та тонкою цівкою ввести у сироп. Дати закипіти знов, постійно помішуючи. Хай суміш трохи вистигне, розкласти по формам та заморозити.

Немає коментарів:
Дописати коментар