17.05.14

Узвар


1 . Узвар із сухофруктів

1,25 л води
300-400 г сухофруктів (яблука , груші , вишня , чорнослив , родзинки)
0,75-1 скл цукру
1 ст. л меду
3-4 бутони гвоздики
1 / 2 ч. л кориці
1 ч. л цедри
1 / 2 ч. л лимонної кислоти або 1 / 2 лимона (окремо сік і цедра )

Поставити воду грітися і розпустити в ще теплій воді цукор. Зняти піну якщо буде . У каструлю покласти спочатку груші , потім через 5 хв яблука і ще через 5 хв - вишню , сливу , родзинки. Коли всі фрукти будуть однаково м'якими , приблизно через 15-20 хв , додати прянощі і лимон , кип'ятити ще 5-7 хв. У теплий узвар додати мед. Поставити в холодне місце настоюватися 1-5 годин.



2. Узвар із свіжих ягід 

1,25 л води 
500 г фруктів (свіжі яблука, груші, слива, вишня, виноград, чорниця (як правило готують окремо), полуниця, малина) 
0,75-1 скл цукру 
1 ст. л меду (додати в готовий теплий узвар) 
3-4 бутони гвоздики 
1/2 ч. л кориці 
1 ч. л цедри 
1/2 ч. л лимонної кислоти або 1/2 лимона (сік і цедру додають перед зняттям з вогню) 

Ягоди ріжуть і пересипають цукровим піском. Дають постояти 15-20 хв. Потім заливають окропом і ставлять у духовку на 40-50 хв по кришкою.



Смакуйте 

Немає коментарів: