20.05.14

Налисниковий пиріг


Для тіста: 1.5 скл борошна, 2скл молока, 3 яйця, 1ст. л вершкового масла, 1 ст. л рослинного масла, сіль. 

Для начинки: 400г рибного філе, 1 скл відвареного рису, 1 цибулина, 2 ст. л вершкового масла, 2 ст. л борошна, зелень, перець, сіль. 

Для заливки: 2ст. л вершкового масла, 1/2скл молока, 1 яйце 

Зготуйте налисники.


Рибу залийте водою пиіправте і тушкуйте, поки не стане м'якою. 

                           

Охолодіть рибу та мілко наріжте. Дрібно нарізану цибулю обсмажте у вершковому маслі. 

                           

Борошно підсушіть на сковороді без масла.

                          

Потім змішайте її з цибулею і розведіть рибним відваром. Помішуючи, доведіть до кипіння.

                          

Змішайте отриманий соус з рибним філе, зеленню та рисом.

                          

Форму смажте жиром і посипте сухарями. На дно покладіть налисник. 

                          

Зверху викладіть шар фаршу.

                         

Знову накрийте налисники і так послідовно до верху. 

                         

Яйце збийте з молоком і залийте налисники. Зверху викладіть вершкове масло.

                         

Випікайте в духовці 20 хв при температурі 220 градусів.

                        

2. Звичайно такий пиріг дозволяє експериментувати з начинкою. Наприклад, кожен шар можна перекладати кружечками помідор, посипати тертим твердим сиром і подрібненим часником, зеленню. У такому варіанті заливка не потрібна.

                       

3. Грибний торт

млинці
200 г подрібненої цибулі
500 г печериць
перець, сіль
1 ч.л. борошна
110 мл молока
100 г тертої мацарели
2 ст.л зеленої цибулі
60 г пармезану

Підсмажити цибулю. Додати гриби. Всипати борошно, влити молоко. Додати мацарелу та дати розплавитись. Перемастити млинці. Верх посипати пармезаном.


Смакуйте 

Немає коментарів: