Інет щедрий на рецепти тонких млинців. Можна щодня їх готувати та жодного разу не повторитись. З дитинства я люблю тонкі млинці просто змащені маслом, тому це різноманіття рецептів мене не лякає, а спонукає пробувати)
В основному рецепти різняться за рідиною. Найпростіший рецепт на воді.
Млинці на воді
1 скл води, 1 скл борошна, 1 яйця, 2 ст. л соняшникової олії та солі.
Млинці на молоці
Знадобитися 1 л молока, 5 яєць, 1/3 ч. л солі, 2 ст. л цукру, 1/2 ч. л соди, лимонна кислота на кінчику ножа, 4,5-5 скл борошна, 1-1,5 скл крутого окропу (його додають в тісто перед маслом і дають відпочити тісту 15-20 хв), 2-3 ст. л рослинного або розтопленого вершкового масла. Змішуємо і смажимо.
Змішати 500 мл молока, 150 г борошна, 100 г крохмалю, 4 яйця, 2 ст. л розтопленого вершкового масла або рослинного, 1-2 ст. л цукор, сіль. Залишити на 30 хв. Смажити.
2 скл кефіру
2 скл борошна
2 яйця
1/2 ч. л соди
2-3 ст. л рослинного масла
сіль, цукор
Все окрім соди змішуємо. У 1 скл крутого окропу кидаємо соду, додаємо в тісто. Даємо постояти 5 хв. Смажимо млинці.
Ще один інгредієнт для експериментів - яйця. Тут все просто, або вони є або нема.
Млинці без яєць.
Так звані "налисники анти криза"
2-3скл борошна розвести водою (молоком, сироваткою) до консистенції сметани. Додати сіль, цукор за смаком.
Млинці з начинкою. Або с припеком по російськи.
Знадобитися 1 л молока, 5 яєць, 1/3 ч. л солі, 2 ст. л цукру, 1/2 ч. л соди, лимонна кислота на кінчику ножа, 4,5-5 скл борошна, 1-1,5 скл крутого окропу (його додають в тісто перед маслом і дають відпочити тісту 15-20 хв), 2-3 ст. л рослинного або розтопленого вершкового масла. Змішуємо і смажимо.
Змішати 500 мл молока, 150 г борошна, 100 г крохмалю, 4 яйця, 2 ст. л розтопленого вершкового масла або рослинного, 1-2 ст. л цукор, сіль. Залишити на 30 хв. Смажити.
Дуже смачний варіант ажурних млинців на молоці. У них дуже цікава фактура
0,5 л кефіру трохи прогріти. Додати 1-2 яйця, цукор, сіль, 0,5 ч.л соди. Підмішуємо борошно, аби маса була густою як сметана. 1 скл молока доводимо до кипіння та тонкою цівкою вливаємо у тісто. Додаємо 1-2 ст.л рослинної олії.
Млинці на кефірі.
2 скл борошна
2 яйця
1/2 ч. л соди
2-3 ст. л рослинного масла
сіль, цукор
Все окрім соди змішуємо. У 1 скл крутого окропу кидаємо соду, додаємо в тісто. Даємо постояти 5 хв. Смажимо млинці.
В якості рідини часто використовують сироватку, сік та поєднують воду з молоком. Варіант з соком дуже цікавий. По-перше, млинці виходять незвичні на смак. По-друге, сік дає цікавий колір.
Другим складником, який відрізняє рецепти, є борошно. У млинці можна додавати кукурудзяне, гречане, житнє, горохове, вівсяне борошно. Але краще пшеничне все таки не оминати і додавати разом.
Млинці без яєць.
Так звані "налисники анти криза"
2-3скл борошна розвести водою (молоком, сироваткою) до консистенції сметани. Додати сіль, цукор за смаком.
В базові рецепти можна додавати цедру лимона, збиті білки та какао. Ці прості продукти змінюють та покращують смак млинців.
На останок ще трохи варіантів які, на мій погляд, варті уваги.
1/2скл молока
1/2скл води
1скл борошна
2 яйця
сіль
Приготувати рідке тісто для налисників.
Начинка для цих налисників може бути найрізноманітнішою, солодкою (банани, яблука, горіхи з цукром) та ні (зелень, гриби, квашена або тушкована капуста і т. д), її можна додавати в тісто. Або заливати тістом начинку на пательні (так я робила в цей раз). Сьогодні моєю начинкою буде цибуля. Я її дрібно порізала і обсмажила порціями на сковороді. Залити тістом та обсмажити з обох сторін.

Дуже смачно виходить, якщо замість молока додавати сік. Це підходить для солодких млинчиків.
Млинці за старовинним рецептом
Промити склянку пшоняної крупи. Зварити рідку пшоняну кашу на воді без солі ( 1:6) . Остудити, додати трохи дріжджів розведених у теплій воді ( 20-25 г якщо пресовані ) . Додати 4 яйця , 1 скл манки , сіль , соду на кінчику ножа , 1 скл борошна. Перемішати і поставити на ніч у тепле місце. Вранці додати 1 скл крутого окропу і залишити на 30 хв . Якщо тісто виходить дуже рідким , додати трохи борошна , але головне не переборщити , щоб налисники не втратили свою ажурність і смак круп. А далі смажити налисники звичним способом. При подачі змастити маслом.
Млинці з твердим сиром
2,5 скл борошна
5 яєць
3 скл молока
300 г твердого тертого сиру
сіль
Відокремити білки від жовтків. Жовтки поєднати з борошном, молоком, тертим сиром, сіллю. Білки збити та теж ввести у тісто. Смажити.
Смакуйте.
Немає коментарів:
Дописати коментар