06.05.14

Дріжджові булочки


Булочки з родзинками 

25г дріжджів 
125мл молока 
2ст. л цукрового піску 
520г борошна 
300г родзинок 
4ст. л оливкової олії 
1/2ч. л кориці 
сіль 
1 білок 

Дріжджі змішати з теплим молоком і цукровим піском. Додати 100г борошна, накрити рушником і поставити на 30 хв в тепле місце.


Родзинки залити 400мл гарячої води і залишити на 30 хв. Потім відкинути на сито і зібрати 150мл води. В опару додати рідину, в якій замочувався родзинки, і 3ст. л оливкової олії. 400г борошна змішати з корицею і дрібкою солі. Поступово додати в тісто. Велику миску змастити оливковою олією, покласти в неї тісто, накрити рушником і поставити на 1год в тепле місце.

                            

Ізюм змішати з борошном, що залишився.

                            

На посипаний борошном стіл розкачати тісто у вигляді прямокутника

                           

Викласти на нього рівним шаром родзинки.

                           

Згорнути тісто у вигляді рулету, край добре притиснути.

                           

Розрізати рулет на частини. Деко вистелити папером для запікання і покласти на них рулетики. Накрити рушником і поставити на 1 год.

                           

Нагріти духовку до 220 градусів. Яєчний білок злегка збити та змастити тісто. 

                          

Випікати на середньому рівні.

                          

Булочки з джемом 

борошна (скільки візьме тісто) 
8г дріжджів 
1/2ч. л солі 
4ст. л цукру 
480мл теплого молока 
3 яйця 
100 мл рослинного масла 
цедра 1-го апельсина 
джем або повидло для начинки 
яйце для змащування 

Змішати сухі інгредієнти для тіста. Потім додати молоко, яйця, масло і цедру. Замісити тісто, викласти у змащену тарілку і залишити в теплому місці на 1 годину. Розкачати тісто в прямокутник товщиною 1 см. Нарізати квадрати 7х7 см. У середину поставити по 1ч. л джему. Сформувати пиріжки, змастити яйцем і залишити на 20 хв. Пекти 25-30 хв при 175 градусах.



3 . І ще хочу додати рецепт печива з фруктами. Тому що основа цього печива таке ж дріжджове тісто.

Тісто: 500 - 600г борошна , 25г дріжджів , 300мл молока , 100г цукрового піску або цукру , 50г вершкового масла , 1 щіпка солі.

Посипання : фрукти (у мене були консервовані персики) , 175г вершкового масла , 3 ст. л кокосової стружки , 150г борошна , 75г цукрового піску або цукру.

Борошно просіяти гіркою і зробити в середині поглиблення. Дріжджі змішати з 4ст . л теплого молока і 1ч. л цукрового піску. Влийте в поглиблення в борошні і присипати борошном. Накрити рушником і поставити на 20 хв в тепле місце.

Змішати опару з мукою і іншими інгредієнтами для тіста. Знову накрити і поставити в тепле місце на 30 хв . Потім тісто розкачати в пласт товщиною 5 мм і вирізати з нього печиво. Я роблю його круглим і не тільки тому , що у мене немає форм для печива. Просто мені думається , що в цьому випадку працювати з круглою формою найпростіше , конкурентами можуть виступити тільки квадрат і ромб.

Потім на кожен кружечок викласти шматочок фрукта і зробити присипку , змішавши масло , борошно , кокосову стружку і цукор. У присипці можуть попадатися більш великі шматочки масла , але це не страшно. Цією присипкою посипаємо печиво і печемо їх 15 хв при 175 градусах до приємного золотистого кольору.




Смакуйте 

Немає коментарів: