07.05.14

Плов


Плов традиційно готують з рису, але можна використовувати будь-яку крупу. 

1. Фруктовий плов 

1 1/2 скл рису 
500г гарбуза 
200г яблук 
200г будь-яких сухофруктів 
50г вершкового масла 

У каструлі розтопити частина масла і покласти зверху кубики очищеної гарбуза. Насипати зверху 1/2 промитого рису. Викласти суміш фруктів. Потім знову рис. Викласти масло, що залишилося. Залити водою і варити до готовності.

                          

2. Грибний плов 

На рослинному маслі злегка обсмажити цибулю, моркву і гриби. Додати крупу, злегка підсмажити, залити водою і довести до готовності.



3. Плов зі свининою

300 г свинини
морква
цибулина
1 скл рису
2 зубчики часнику
2 лаврових листи
7-10 горошин чорного перцю
рослинна олія, сіль, куркума, ягідки барбарису, коріандр горошком

Промитий рис залити на 1 см вище рису та залишити намокати рис. Моркву натерти, цибулю нарізати кубиками. В глибокій пательні розігріти масло та обсмажити куски м'яса. Додати моркву та цибулю. З рису злити воду та додати до м'яса. Обсмажити пару хвилин. Залити водою з розрахунку 1:2.  Всипати всі приправи, часник не чищений покласти зверху. Накритою кришкою та на маленькому вогні варити 30-40 хв. Загорнути плов в ковдру та дати настоятись 30 хв.


4. Узбецький плов

600 г моркви
100 г цибулі
600 г рису
200 мл рослинної олії
600 г яловичини
2 головки часнику
сіль
кмин

Рис промити та замочити на 30-40 хв. 

Нагріти масло. Підсмажити цибулю. Додати м'ясо кубиками. Смажмо до тих пір поки воно не стане румяним. Додаємо моркву брусочками та готуємо до її м'якості 5-7 хв. Наливаємо 500 мл води та у серединку кладемо цілу голівку часнику. Доводимо до кипіння. Часник відкладаємо у сторону. Солимо. Всипаємо рис та злегка розрівнюємо. Вода повинна злегка прикривати рис.Готуємо 10-15 хв, поки вода майже не щезне. 

Коли вода майже щезне, вертаємо на місце часник, посипаємо кмином, зменшуємо вогонь, щільно закриваємо кришкою та варимо ще 20-25 хв.


5. М"ясний з виноградом.

1 кг м'яса
250-300 мл рослинної олії
1 кг рису
4-5 морквин
4-5 цибулин
20 г барбариса
100-150 г кишмишу
 3-5 ч.л кумину, зіри, шафрану
 4-5 головок часнику
1 скл замоченого нута ( можна без нього)
сіль

Порізане м'ясо обсмажуємо на дуже гарячому маслі до шкоринки. Додаємо цибулю на півкільцями. Моркву - соломкою. Заливаємо водою, додаємо 1-2 ложки прянощів, сіль та горох. Варимо до готовності гороху. Засипаємо рис. Доливаємо воду, щоб покривала рис на 1-1,5 см. Занурюємо головки часнику. Варимо допоки википить вода. Робимо з рису гірку. Робимо в ній дірки з усіх сторін ножем. Накриваємо кришкою та тримаємо плов на тихому вогні 15-20 хвилин.


Смакуйте.

Немає коментарів: