1 . 300г білої квасолі
3 цибулини
750г буряка
1 морква
2 яблука
1ст . л вершкового масла
1/2кг картоплі
2 огірки
3-4 помідори
свіжевичавлений лимонний сік
1 /2 скл сметани
зелень
цукор
перець
сіль
Квасолю залийте холодною водою , доведіть до кипіння і залиште на 2 години. Потім відваріть її до м'якості , посоливши в кінці приготування . Буряк відваріть , охолодіть , почистіть і натріть на тертці.
Очищену маркову наріжте кільцями , картоплю кубиками , а цибулю подрібніть. Масло розтопіть в каструлі , обжарте в ньому цибулю і залийте його 2л окропу. Додайте моркву і картоплю , посоліть , поперчіть і варіть 10 хв .
Яблука почистіть від шкірки і насіння , наріжте , залийте невеликою кількістю окропу і доведіть до кипіння. Буряк і квасолю додайте в овочевий відвар і розмішайте.
Додайте в борщ яблука і сметану , приправте за смаком цукром , перцем , сіллю , лимонним соком. Огірки та помідори наріжте кільцями і розкладіть по тарілках. Залийте борщем і посипте зеленню.

3. А взагалі традиційно борщ я варю з сирого буряка. Просто обсмажую його в натертому вигляді разом з цибулею і морквою. Додаю помідори або томатну пасту, перці якщо є і сметану. І всю цю красу додаю в каструлю з бульйоном, картоплею та капустою.
4 . Днями спробувала борщ " суміш бульдога з носорогом " , в сенсі суміш червоного і зеленого борщу. По - моєму , виходить дуже смачно.
1 кг яловичини
1 буряк
1 морква
1 цибулина
1 болгарський перець
3-4 картоплини
2 великих пучка щавлю
по пучку петрушки , кропу , зеленої цибулі
рослинне масло
сіль , перець , лавровий лист , сухі коріння і шматочок селери
2 яйця
сметана
З м'яса , лаврухи , солі і сухих коріння зварити бульйон. Додати буряк соломкою , варити до її готовності. Потім додати кубиками картоплю. Зробити зажарку з лука , морквини , перцю і додати в суп. Потім покласти крупно порізану зелень , яйця.
5. Кубанський борщ
3 помідори
перець
капуста
зелень
цибулина
2 морквини
часник
рослинне мало
1 ст. л аджики або червоний пекучий перець
Приготувати зажарку з дрібно порізаної цибулі, порізаного смужками перцю, натертої моркви. Потім додати помідори без шкіри. Варимо нашатковану капусту на воді або бульйоні. Додати зажарку, часник, зелень, аджику. Даємо покипіти пару хвилин.
6. Холодний борщ
80 г щавлю
1 буряк
1 огірок
цибулина
5 пір'їнок зеленої цибулі
2 варених яйця
0,5 ч.л яблучного оцту
сіль
зелень кропу
сметана
Щавель нарізати та припустити у кип'ятку 1 хв. Буряк відварити та натерти на крупній тертці. Додати щавель разом з відваром, порізану цибулю, огірок, сіль, сметану, зелень, оцет. Подаємо з яйцями.

Немає коментарів:
Дописати коментар