1. Пиріжки "Рушничок"
500г листкового тіста
сливи або інші сезонні фрукти
1 яйце
50г горіхів
цукрова пудра для посипання
Із слив дістають кісточки і кладуть мигдальний горіх, але в мене були дуже великі сливи, тому я їх просто порізала. Розкачайте тісто в пласт і наріжте квадратами зі стороною 10см. Змастіть квадрати яйцем. На кожен квадрат покладіть сливу з горіхом. Зліпити краю. Викладіть на деко та змастіть яйцем, що залишилось. Випікайте в духовці при 220 градусах 20хв. Зверху посипати пудрою.
2. Слойки "Цветік-семицветік"
Для цих слоїк знадобиться, звичайно, листкове тісто, не рідка начинка. Це може бути повидло або джем, подрібнені в комбайні, віджаті сезонні фрукти з корицею і цукром, сухофрукти. У мене були ягоди з узвару, подрібнені у комбайні в пюре. Так само знадобиться яйце для змащування.
Тісто розкатати в прямокутний пласт і ріжемо на квадрати. Кожен квадрат по кутах надрізуємо і кладемо по центру начинку.
Протилежні краї квадрата скріплюємо.
Змащуємо слойки яйцем і запікаємо.
3. Слойки "Гвинтокрил"
Начинку треба брати таку ж як і до попередніх слоїк. У мене був яблучний джем. Квадрат листкового тіста надрізуємо по кутах.
Защипаємо через один краї.
Печемо
4. "Яблучка"
З яблук зняти шкірку і вийняти насінну коробку. Начинити улюбленої начинкою. Тісто нарізати смужками і обмотати яблуко. Запекти до готовності.
Смакуйте

Немає коментарів:
Дописати коментар