17.05.14

Слойки


1. Пиріжки "Рушничок" 

сливи або інші сезонні фрукти 
1 яйце 
50г горіхів 
цукрова пудра для посипання 

Із слив дістають кісточки і кладуть мигдальний горіх, але в мене були дуже великі сливи, тому я їх просто порізала. Розкачайте тісто в пласт і наріжте квадратами зі стороною 10см. Змастіть квадрати яйцем. На кожен квадрат покладіть сливу з горіхом. Зліпити краю. Викладіть на деко та змастіть яйцем, що залишилось. Випікайте в духовці при 220 градусах 20хв. Зверху посипати пудрою.


2. Слойки "Цветік-семицветік" 

Для цих слоїк знадобиться, звичайно, листкове тісто,  не рідка начинка. Це може бути повидло або джем, подрібнені в комбайні, віджаті сезонні фрукти з корицею і цукром, сухофрукти. У мене були ягоди з узвару, подрібнені у комбайні в пюре. Так само знадобиться яйце для змащування. 

Тісто розкатати в прямокутний пласт і ріжемо на квадрати. Кожен квадрат по кутах надрізуємо і кладемо по центру начинку. 



Протилежні краї квадрата скріплюємо. 



Змащуємо слойки яйцем і запікаємо. 



3. Слойки "Гвинтокрил" 

Начинку треба брати таку ж як і до попередніх слоїк. У мене був яблучний джем. Квадрат листкового тіста надрізуємо по кутах.



Защипаємо через один краї. 



Печемо 



4. "Яблучка" 

З яблук зняти шкірку і вийняти насінну коробку. Начинити улюбленої начинкою. Тісто нарізати смужками і обмотати яблуко. Запекти до готовності.



Смакуйте 

Немає коментарів: