12.05.14

Ельзаський кекс


75г родзинок 
2ст. л вишневого соку 
20г дріжджів 
200мл теплого молока 
100г цукру 
350г борошна 
150г вершкового масла 
1 яйце 
рослинне масло 
по дрібці солі, тертого мускатного горіха, меленої кориці 
20г горіхів 
трохи цукрової пудри 

Ізюм залити вишневим соком про дати настоятися.


Дріжджі скришити, змішати з 6ст. л молока і 1ч. л цукру. Поставити на 10 хв в тепле місце. 

                            

Борошно просіяти в миску, в середині зробити поглиблення, влити в нього дріжджі, додати цукор та шматочки вершкового масла, яйце, сіль, мускат, корицю і родзинки. Замісити тісто міксером, постійно додаючи молоко, що залишилося після першого кроку. Тісто має бути гладким і не дуже твердим. Потім вимісити тісто дерев'яною ложкою поки воно не стане дрібно пористим.

                            

Форму змастити маслом, покласти на дно горіхи.

                            

Тісто викласти у форму. Форма має бути заповнена на 3/4 висоти. Форму з тістом поставити на 1 годину в тепле місце.

                           

Нагріти духовку до 190 градусів. Випікати до готовності. Посипати цукровою пудрою.

                           

Смакуйте 

1 коментар:

Анонім сказав...

Приєднуйтесь до нашого мотору пошуку рецептів :)

Добрий день!

Наш сайт www.mytasteukraine.com - мотор пошуку рецептів з кулінарних сайтів і блогів. Завітайте до нас і якщо сайт Вам сподобався – додайте Ваш блог тут: www.mytasteukraine.com/dobavit-svoi-blog-receptov . Ми з радістю опублікуєм Ваші рецепти і регулярно відправлятимемо Вам відвідувачів.