2 невеличких пакети соку різного кольору
2 скл свіжих вершків або густої сметані
3 ст.л цукрової пудри
5 ст.л желатину
У склянці соку розчинити ложку желатину. Вилити суміш у форму, дати застигнути.
Сметану або вершки змішати з цукровою пудрою та розділити на 3 частини. 1-шу частину змішати зі склянкою 1-го соку та розчинити там желатин. Знов влити в форму та дати застигнути.
У 2-ій частині сметани розчинити ложку желатину. Влити у форму, дати застигнути.
Тепер працюємо з соком другого кольору. Склянку соку змішуємо з 3-ою частиною сметани або вершків та розчиняємо у суміші ложку желатину. Виливаємо у форму, даємо застигнути.
У склянці соку розчиняємо ложку желатину. Виливаємо у форму та даємо застигнути.
Перевертаємо форму.
2-ий варіант з ягідним пюре
1-ий і 2-ий шари: 300 г йогурту, 300 мл молока, 30 г желатину, 1 ст. л лимонного соку, цукор за смаком, 1 ст. л какао
3 шар: 1 ст ягідного пюре, 5 г желатину, 50 г води, цукор за смаком.
Залити желатин молоком на 10 хв. Нагріти до повного розчинення. Йогурт збити з цукром і лимонним соком. Тонкою цівкою влити молоко з желатином. Збити. Відокремити 1/4 маси і додати туди какао. У роз'ємну форму вилити масу з какао і поставити на 10 хв у морозильник. На застиглий шар вилити масу, що залишилася і залишити до застигання в холодильнику.
Желатин залити водою на 10 хв. Нагріти до розчинення. У пюре додати цукор і желатин. Вилити на застиглу йогуртовий масу і залишити до застигання. Якщо плануєте робити "перевертун" то краще додати більше желатину.
Смакуйте 

Немає коментарів:
Дописати коментар