Для цього торта необхідно желе трьох кольорів, бісквіт, сметана, желатин.
Приготувати желе можна з готових порошків для желе, зробити його з соку і желатину. Я його робила з варення і какао. Звучить не дуже красиво, але було смачно. На 1скл розведеного до потрібного кольору варення йде 1ст. л желатину. Розвести желатин теплим варенням. Можна прогріти варення з желатином до повного розчинення. Але ні в якому разі не кип'ятити інакше желатин втратить властивості.
Поставити желе в холодильник, щоб застигло.

Для торта знадобитися 1л сметани (я брала домашню). Її потрібно змішати з желатином (15г) і залишити. Для надійності можна теж погріти.
Бісквіт також можна взяти готовий (бісквітне печиво) або приготувати будь-яким зручним способом. Для бісквіту достатньо взяти 2 яйця, 0,5 скл борошна і 0,5 скл цукру. Білки відокремити від жовтків. Білки збити, додаючи по одній ложці цукор. Потім додати по одному жовтку, продовжуючи збивати і ввести борошно.

Швидко вилити в змащену форму.

Пекти в розігрітій до 190-200 градусів. Поставити форму в духовку на 25-30 хв. Пекти бісквіт не заглядаючи в духовку. Потім вимкнути духовку і залишити його ще на 5 хв. Остудити.

Желе і бісквіт довільно порізати і змішати зі сметаною.

Викласти у форму і поставити в холодильник до застигання. Я ставила на ніч.

Також мені подобатися цей торт, просто з фруктами і без желе. Цього разу я взяла 30 г желатину, так торт вийшов твердіше, і розчинила його в 250 мл апельсинового соку. Додала цю суміш до 750 мл йогурту. Також використовувала, як і в першому варіанті бісквіт, банани і апельсин в якості прикраси. Для цього апельсин порізала кружечками і виклала по дну форми, а потім залила йогуртово-фруктовою масу. Дала застигнути в холодильнику.
Мені подобається варіант з додаванням крему. Напевно це найулюбленіший.
Желатин розвести в самому мінімальній кількості рідини. Додати 500 г сметани і 400 г крему. Цього разу я додавала крем з вершкового масла і згущеного молока. Ріжемо туди сезонні фрукти, ягоди, сухофрукти, горішки і ставимо в холодильник для застигання.
Смакуйте

Немає коментарів:
Дописати коментар