Тісто: 250г борошна, 15г дріжджів, 2ст. л цукру, 1 яйце, 1 \ 2 скл молока, 50г вершкового масла, сіль
Начинка: 1кг яблук, сік 1 лимона
Присипка: 350г борошна, 200г цукру, 200г вершкового масла
Приготуйте тісто: дріжджі розітріть з цукром, 1 ст. л борошна і теплим молоком. Залиште на 5 хв.
Додайте в приготовану закваску розтоплене вершкове масло, яйце і сіль. Перемішайте.

Просійте борошно, що залишилось.

Замісити тісто і залиште на 15 хв.

Приготуйте начинку: очищені яблука наріжте спочатку четвертинками, а потім тонкими часточками. Полийте їх лимонним соком.

Зробіть присипку: борошно масло і цукор перемішайте.

На змащене жиром деко рівномірно викладіть тісто.

Зверху покладіть яблука.

Потім присипку.

Випікайте в духовці при температурі 220 градусів до готовності.

Смакуйте

Немає коментарів:
Дописати коментар