01.07.14

Тертий пиріг


Тісто: 250г борошна, 15г дріжджів, 2ст. л цукру, 1 яйце, 1 \ 2 скл молока, 50г вершкового масла, сіль 

Начинка: 1кг яблук, сік 1 лимона 

Присипка: 350г борошна, 200г цукру, 200г вершкового масла 

Приготуйте тісто: дріжджі розітріть з цукром, 1 ст. л борошна і теплим молоком. Залиште на 5 хв.


Додайте в приготовану закваску розтоплене вершкове масло, яйце і сіль. Перемішайте.

                           

Просійте борошно, що залишилось. 

                          

Замісити тісто і залиште на 15 хв. 

                         

Приготуйте начинку: очищені яблука наріжте спочатку четвертинками, а потім тонкими часточками. Полийте їх лимонним соком.

                        

Зробіть присипку: борошно масло і цукор перемішайте.

                       

На змащене жиром деко рівномірно викладіть тісто.

                     

Зверху покладіть яблука. 

                     

Потім присипку. 

                    

Випікайте в духовці при температурі 220 градусів до готовності.

                   

Смакуйте 

Немає коментарів: