18.07.14

Табличка заміни інгредіентів


Агар-агар (100 р.) - Желатин (250 р.) 
Арахісове масло-Будь-яке рафінована рослинна олія (бажано рафінована оливкова) 
Артишок-Консервований солодкий перець 
Бальзамічний оцет-Винний оцет 
Млинцеве борошно - Пшеничне борошно + розпушувач 
Ванілін (1 р.) - Ванільна есенція (15 р.) 
Ванілін (1 р.) - Ваніль (10 р.) 
Каперси-Пікулі 
Кленовий сироп-Мед 
Консервовані абрикоси-Консервовані персики 
Крем фреш-Густа сметана 
Кукурудзяний крохмаль-Будь крохмаль 
Кунжутне масло-Оливкова олія 
Лайм-Сік і цедру можна замінити лимоном 
Лимон (1 шт.) - Лимонна кислота (6-10 р.) 
Лимонний сік-1/4 ч. л. лимонної кислоти, розбавлена ​​у воді 
Лимонний сік-1 ст. л. столового оцту 
Лимонний сорго-Меліса 
Лук-порей-Ріпчасту цибулю 
Лук-шалот-Дрібний ріпчаста цибуля 
Маскарпоне-Жирний сир 
Маскарпоне - Суміш жирних вершків і сиру (у пропорції 1:1) 
Масло вершкове-Масло солоне 
Масло вершкове (1 кг.) - Масло топлене (850 р.) 
Молоко (1 л.) - Молоко сухе (100 р.) 
Молоко (1 л.)-Молоко згущене без цукру (0,4 л.) 
Моцарелла - Сулугуні 
Борошно сої-Борошно пшеничне 
Нерафінований цукор - Звичайний цукор 
Оливкова олія-Рослинна олія 
Орегано - Майоран 
Патока-5 ст. л. коричневого цукру + 1 ст. л. меду. Всі прогріти до повного розчинення цукру 
Патока - (1 кг.) Цукор (750 р.) 
Маслянка - Молоко + йогурт (у пропорції 1:1) 
Маслянка - Кефір 
Пекарський порошок-Можна приготувати вдома: для отримання 20 г продукту змішуємо 5 г харчової соди, 3 г лимонної кислоти і 12 г борошна. Ця кількість розпушувача розраховане на 500 г борошна. 
Пекарський порошок або розпушувач (20 р.) - 5г. харчової соди + 3 м. лимонної кислоти + 12 р. муки (розраховано на 500г. борошна) 
Полента - Кукурудзяна крупа (перемолоти в кавомолці) 
Помадка - Глазур 
Помадка - Розтоплений шоколад 
Помідори - Кетчуп або томатна паста 
Пряна суміш - 1 ч. л. куркуми + 1 ч. л. коріандру + 1 ч. л. кмину 
Радікіо-Звичайний салат або червонокачанна капуста 
Ром - Коньяк 
Ром (100 р.) - Ромова есенція (10 - 15 р.) 
Світла патока - Цукровий сироп 
Світла патока-Мед 
Селера - Свіжою капустою 
Вершки збиті - 1,5 чашки згущеного молока + ч. л. лимонного соку збивати, як звичайні вершки 
Вершки збиті - Пюре з банана і збити його з яєчним білком + додати пару крапель ванільного екстракту і цукру 
Суміш спецій - 1,5 ч. л. меленої гвоздики + 1,5 ч. л. меленої гвоздики 
Сметана - Йогурт 
Солод-Жито ретельно очищаємо від домішок, промиваємо, замочуємо у воді кімнатної температури на 2-3 доби. Пророщувати зерно в ящику 5 днів. Пророщені зерна - це і є томлений зелений солод. Тепер залишилося тільки просушити зерна і розмолоти. Точно так само отримуємо і ячмінний солод. 
Фета-Бринза 
Фромаж ФРЕ - Густий йогурт 
Фромаж ФРЕ - Сметана 
Шоколад -3 ст. л. какао порошку + 1 ст. л. рослинного масла 
Яйця (вага зі шкаралупою - 50 р.) - Меланж (45 р.) 

І ще знайшла. 

Коричневий цукор - звичайний цукровий пісок. 
Пекарський порошок (розпушувач) можна успішно замінити содою, погашеної лимонним соком. 
Борошно сої - пшенична мука. 
Лимон 1 шт - лимонна кислота 6-10 гр 
Ванільна есенція 0,5 гр - ванілін 0,037 гр 
Патока 1 кг - цукор 750 гр 
Ром 100 гр - ромова есенція 10-15 гр - коньяк 100 гр 
Лайм - лимон 
Кукурудзяний крохмаль - картопляний крохмаль. 
Дижонская гірчиця - це майже що звичайна гірчиця з додаванням цукру. 
Кленовий сироп з легкістю можна замінити медом. 
Бальзамічний оцет - винним оцтом. 
Кокосове молоко - в соусах кокосове молоко можна замінювати нежирними (10-15%) вершками, в десертах - звичайним молоком. 
Артишок - свіжі артишоки можна замінити консервованими. А консервовані артишоки замінювані консервованими солодкими перцями. 
Лук-порей - теж можна замінити ріпчастою цибулею і навпаки - для більш м'якого смаку можна замінити ріпчаста цибуля - пореєм. 
Папайя - замінюється динею. 
Шпинат - звичайним щавлем. 
Шоколад - 3 ст. л. какао порошку і 1 ст. л. рослинного масла 
Сметана - натуральним йогуртом і навпаки. 
Збиті вершки - 1,5 чашки згущеного молока та ч. л. лимонного соку. Збивати, як звичайні вершки. Інший варіант заміни збитих вершків - зробити пюре з банана і збити його з яєчним білком. Додати пару крапель ванільного екстракту і цукру. 
Орегано - майоран. 
Кисляк 1 стакан - 1 стіл. ложка лимонного соку, змішаного зі склянкою 
Кукурудзяний крохмаль - замінюється будь-яким 
Біле вино можуть замінити в будь-якому соусі 2 шматочки цукру, розчинені в невеликій кількості оцту. 
Млинцеве борошно можна отримати, з'єднавши пшеничне борошно і розпушувач. 
Сир Пармезан - будь-яким твердим сиром. 
Японський рис для суші - будь-яким круглозерновим рисом. 
Васабі - іноді замінюють гірчицею або сумішшю гірчиці з хроном, але заміна за смаком нерівнозначна. 

Ось кілька способів заміни яйця: 

1 яйце = 2 ст. л. молока + 1/2 ст. л. лимонного соку + 1/2 ст. л. соди 
1 яйце = 2 ст. л. молока + 1/4 ч. л. пекаpского порошку 
1 яйце = 2 ст. л. води + 1 ст л рослинного масла + 2 ч л пекарського порошку 
1 яйце = 2 ст л води + 2 ч л пекарського порошку 
1 яйце = 2 ст л кукурудзяного або картопляного крохмалю 
1 яйце = 1 ст л сухого молока + 1 ст л кукурудзяного крохмалю + 2 ст л води 

Для солодкої випічки заміна така: 

1 яйце = 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю + 2 ст. л. води 
1 яйце = 1 банан, розім'ятий в пюре 

Ось ще кілька способів: 

2-3 ложки соєвого борошна збити віночком з невеликою кількістю води (повинна вийти пінка) і влити в тісто. 

Для вегітаpіанскіх котлет, тюфтельок і голубців сполучною ланкою можуть служити наступні пpодукта: 
відварений в мундирі каpтопля - він має гарні клейові якості і його можна додавати в підготовлювану масу. 
Інший продукт, якому можна використовувати - бобові, наприклад, гоpох. Для цього необхідно відваріть гоpох до одноpодного стану і додавати в масу для приготування. 

Можна використовувати гоpохове борошно. 
Також ваpіант для деякими страв може бути звичайна мука. 

Ще від себе додам, що можна для овочевих котлет (наприклад, капустяних або морквяних) використовувати також манку і трохи сметани - виходить досить добре. 
Банан у випічці ідеально замінює яйце, однак, він залишає свій смак, відповідно не є універсальною заміною. Тут треба дивитися за рецептом. 

~ МАЛЕНЬКІ СЕКРЕТИ ЗАМІНИ ЦУКРУ ~ 

Якщо ви робите десерт, який вимагає наявності цукру, спробуйте замість цього додати в нього фруктове пюре. 

Кориця і мускатний горіх є чудовими "підсолоджувачами" при додаванні в деякі овочі. 

Рис може бути солодше з додаванням кориці, імбиру або кардамону. 

Проведіть своє дослідження - і ви знайдете деякі цікаві природні альтернативи цукру!

Немає коментарів: