25.07.14

Сейтан


Це дуже цікаве, на мій погляд, блюдо. Я його роблю для свого чоловіка, тому що він у мене вегетаріанець, а сейтан називають вегетаріанським м'ясом. 

Для "м'яса": 3,5 скл борошна, 1,5 скл води 
Для бульйону: 1л води, спеції, сіль, 3ст. л соєвого соусу 
Для соусу: томатна паста, цибулина, спеції 

З борошна і води замісити еластичне тісто. Накрити і залишити на 20-30 хв.


Поставити в раковину каструлю з водою. Тісто промити в цій воді, здавлюючи його руками з усіх боків. Коли вода стане білою, налити іншу і продовжувати полоскання. Тісто поступово ставатиме жовтого або сіруватого кольору. Продовжувати доти, поки вода стане прозорою, а в тісті не залишиться білих вкраплені. Тісто стане менше в 4 рази і схоже буде на желатинову гумку. Таким вимиванням ми залишаємо в тісті тільки рослинний білок. Тісто віджати.


Закип'ятити воду, додати сіль, лавровий лист, соєвий соус і різні спеції. Бульйон повинен вийти концентрованим.


Наше тісто варити в цьому бульйоні 20-30 хв. Якщо готуєте відразу велику порцію, то варто тісто розрізати. "М'ясо" в такому бульйоні можна зберігати кілька днів у холодильнику.


Але я продовжила готування і зробила сейтан в томатному соусі. Для цього підсмажила цибулину на олії, додала порізаний сейтан і залила все томатним соусом, посолити, поперчити і тушкувати кілька хвилин.


Смакуйте  






Немає коментарів: