250г сушеного гороху
50г копченої грудинки або сухариків
овочі
2 зубчики часнику
цибулина
рослинне масло
зелень
перець
сіль
Горох промийте і залийте холодною водою, щоб набухав. Потім варіть його, поки не почне розварюються. Додайте картоплю, потім засмажку з моркви та цибулі. Посоліть, поперчіть, заправте подрібненим часником. Подавайте з обсмаженої грудинкою або сухариками.
І ще хочу запропонувати більш дієтичний варіант цієї страви. Він називається "Суп по - аданскі"
5скл води
1 помідор
150г фаршу
50г гороху
2ст. л оцту
2ст. л чебрецю
сіль
перець
Замочити горох на ніч, а вранці зварити до готовності. Стежити щоб в каструлі залишався один і той же рівень води. З помідора зняти шкірку, порізати на кубики і додати в суп. Можна замінити томатним соком або соусом. Із солоного, перченого фаршу зліпити невеликі фрикадельки, опустити в суп і варити ще 20 хв. Заправити оцтом, чебрецем.
Смакуйте 

Немає коментарів:
Дописати коментар