16.07.14

Гороховий суп

250г сушеного гороху 

50г копченої грудинки або сухариків
овочі
2 зубчики часнику
цибулина
рослинне масло
зелень
перець
сіль

Горох промийте і залийте холодною водою, щоб набухав. Потім варіть його, поки не почне розварюються. Додайте картоплю, потім засмажку з моркви та цибулі. Посоліть, поперчіть, заправте подрібненим часником. Подавайте з обсмаженої грудинкою або сухариками.


І ще хочу запропонувати більш дієтичний варіант цієї страви. Він називається "Суп по - аданскі" 

5скл води 
1 помідор 
150г фаршу 
50г гороху 
2ст. л оцту 
2ст. л чебрецю 
сіль 
перець 

Замочити горох на ніч, а вранці зварити до готовності. Стежити щоб ​​в каструлі залишався один і той же рівень води. З помідора зняти шкірку, порізати на кубики і додати в суп. Можна замінити томатним соком або соусом. Із солоного, перченого фаршу зліпити невеликі фрикадельки, опустити в суп і варити ще 20 хв. Заправити оцтом, чебрецем.


Смакуйте 


Немає коментарів: