300г печінки
3 мандарина
2скл води
1скл рису
1/2скл зеленого горошку
2ст. л соєвого соусу
2ст. л борошна
1/2ч. л червоного перцю
рослинне масло
Рис відварити до готовності. Тушкувати горошок і перемішати його з рисом і соєвим соусом. Порізати печінку на шматочки, поперчити, панірувати в борошні і обсмажити з обох сторін. Обсмажити мандарин на тій же сковороді, що і печінку. На блюдо покласти рис, а зверху на нього печінку й мандарини.
З куркою
1,2 кг курки
300 копченої ковбаси
1 скл рису
1 банка консервованого зеленого горошку
1 болгарський перець
1/2 банка оливок без кісточок по бажанню
карі, перець, сіль
Зварити рис. Якщо курка домашня то її краще попередньо відварити. На пательні обсмажити шматки курки. На тій й же пательні обсмажити кружечки ковбаси та смужки перцю. Перемішати всі інгредіенти, приправити та прогріти 5-10 хв.
З беконом
Відварити 250 г рису. Обсмажити до коричневого кольору дві натерті цибулини. Додати до рису. Обсмажити 6 дрібнонарізаних смужок бекону до хрусткої скоринки, додати жменю шпинату та рис. Приправити.
Рис з горіхами
Насправді це блюдо називається "Рисова кутя", але у мене язик не повертається так його назвати. Для мене це смачна рисова каша з горіхами і родзинками і готується вона дуже просто.
1 скл рису
0,5 скл цукор. але краще за смаком
1 скл горіхів, по рецепту йде мигдаль, але я клала волоські, дуже смачно виходить
1 скл родзинок
сіль
За рецептом рис вариться особливим способом. Спочатку промитий рис заливають солоною водою і доводять до кипіння. Воду зливають, рис промивають, заливають новою водою і варять рідку кашу. Але я думаю зміну води можна пропустити і просто зварити рідку кашу. Вибирайте спосіб на свій розсуд. Горіхи подрібніть. Додайте цукор, родзинки, рис і все перемішайте.
А ще моя родина любить рис зі шкварками. Шматочки сала підсмажити на пательні та додати рис.
З баклажанами та креветками
150 г рису
2 скибочки хліба
80 мл молока
450 г баклажанів
стручок червоного перцю (за бажанням)
2 стебла селери
2 зубчики часнику
цибулина
сіль, перець
200 г м'яса креветок
Рис відварити. Хліб розрізати на квадрати і залити молоком. Обсмажити на рослинній олії цибулю, часник і овочі. Змішати овочі з готовим рисом, хлібом і креветками і викласти у форму. Пекти 20 хв.
Кольоровий
Рис залити курячим бульйоном у пропорції 1:2 та залишити на ніч. Потім у цій воді відварити.Зробити засмажку з цибулі, перцю, тертої моркви та зеленого горошку. Змішати з рисом.
Рис пілау або жовтий рис
Обсмажити
дрібно нарізану цибулину, 10 горошин перцю, паличку кориці або мелену,
1/2 ч. л куркуми. Додати 250 г рису, перемішати і залити 1 л бульйону.
Варити на повільному вогні 20 хв. Дати настоятися під кришкою.

Солодкий жовтий рис
350 г рису
50 г вершкового масла
1 ст.л цукру
1 ч.л. молотої кориці
6 роздавлених коробок кардамону
1/2 ч.л куркуми
5 ст.л родзинок
сіль
Поєднати всі інгредієнти, залити водою у пропорції частка рису до 2 часток води, варити до готовності рису.
Каша за молоком
200 г рису
500 мл гарячої води
цедра лимона та апельсина
1 л молока
100 г цукру
Рис
поєднати з цедрою та залити гарячою водою. Довести до кипіння та
проварити від кришкою 15 хв, вода має википіти. Додати молоко та цукор,
варити до загустіння. Подавати з соусом з сухофруктів.
Рис на пательні
морква
цибулина
рис з водою у пропорції 1:2
Зробити
засмажку з цибулі та моркви. Додати промитий рис, підсмажити 20 хв.
Додати воду, перемішати та закрити кришкою. Через 10 хв солимо, знов
закриваємо та готуємо ще 15 хв.
Рис з курагою
1 скл рису
2 скл води
1 скл молока
сіль, цукор
200 г кураги
300 г апельсинового соку
Рис
відварити на воді. Долити молоко та варити далі. Курагу замочити у
апельсиновому соці на годину, порізати та додати з соком та цедрою до
рису.
Гаджар пуало
100 г рису
натерта морквина
3 ст.л кокосової стружки
1 ст.л кунжута
рослина олія
2 ст.л родзинок
сіль, перець
6 шт гвоздики
кориця
Розігріти олію та всипати кунжут, гвоздику, перець, корицю, стружку. Смажмо до золотистого кольору стружки. Всипаємо рис та смажмо декілька хвилин. Долаємо воду та решту компонентів. Збільшуємо вогонь та доводимо до кипіння. Робимо мінімальний вогонь та лишаємо кипіти під кришкою без помішування 20-25 хв.
Смакуйте 

Немає коментарів:
Дописати коментар