1. Халава з манки
2 і 3/4 скл (650 мл) води або молока
1 1/2 скл (300г) цукру
1/2 ч. л мускатного горіха
1/4 скл (35г) родзинок
1/4 скл горіхів за бажанням
1скл (200г) вершкового масла
1 1/2скл (225г) манки
Доведіть молоко до кипіння, покладіть цукор, мускатний горіх і кип'ятіть хвилину. Додайте родзинки, зменшіть вогонь і залиште кипіти. Розтовчіть обсмажені горіхи.
Розтопити масло в каструлі.
Додайте манку і смажте 10 -15 хв, помішуючи. Манка як би почне відділятися від масла.
Повільно влийте сироп.
Розбийте грудки. Додайте горіхи. Закрийте кришкою і тримайте на повільному вогні 2-3 хв. Розпушите халаву розмішавши.
Маса виходить дуже пластичною, тому їй можна надати будь-яку форму. Наприклад заштовхати в формочки для кексів і дістати її. У мене таких форм немає тому я надаю форму руками. Подавати її можна теплою або кімнатної температури.
2. Халава з вівсянки
1 скл вівсянки
1 скл цукру
1 скл молока
2/3 пачки вершкового масла, пачка 200 г
Масло розтопити на сковороді. Всипати вівсянку і цукор. Смажити, помішуючи, до кольору топленого молока. Влити молоко і накрити відразу кришкою. Через пів хвилини відкриваємо і, помішуючи, готуємо до загустіння молока.
Смакуйте 

Немає коментарів:
Дописати коментар