16.07.14

Халава


1. Халава з манки 

2 і 3/4 скл (650 мл) води або молока 
1 1/2 скл (300г) цукру 
1/2 ч. л мускатного горіха 
1/4 скл (35г) родзинок 
1/4 скл горіхів за бажанням 
1скл (200г) вершкового масла 
1 1/2скл (225г) манки 

Доведіть молоко до кипіння, покладіть цукор, мускатний горіх і кип'ятіть хвилину. Додайте родзинки, зменшіть вогонь і залиште кипіти. Розтовчіть обсмажені горіхи.


Розтопити масло в каструлі.


Додайте манку і смажте 10 -15 хв, помішуючи. Манка як би почне відділятися від масла.


Повільно влийте сироп.


Розбийте грудки. Додайте горіхи. Закрийте кришкою і тримайте на повільному вогні 2-3 хв. Розпушите халаву розмішавши.


Маса виходить дуже пластичною, тому їй можна надати будь-яку форму. Наприклад заштовхати в формочки для кексів і дістати її. У мене таких форм немає тому я надаю форму руками. Подавати її можна теплою або кімнатної температури.


2. Халава з вівсянки 

1 скл вівсянки 
1 скл цукру 
1 скл молока 
2/3 пачки вершкового масла, пачка 200 г 

Масло розтопити на сковороді. Всипати вівсянку і цукор. Смажити, помішуючи, до кольору топленого молока. Влити молоко і накрити відразу кришкою. Через пів хвилини відкриваємо і, помішуючи, готуємо до загустіння молока.


Смакуйте 








Немає коментарів: