21.07.14

Американський яблучний пиріг

250г яблук
100г родзинок 
100г кишмишу (у мене не було родзинок, але був виноград в достатній кількості) 
150мл молока 
125г цукру 
350г борошна 
175г масла 
1 яйце 

Почистити і порізати скибочками яблука. Змішати яблука, родзинки, кишмиш, молоко і цукор.


Змішати борошно і розм'якшене масло в іншій мисці (чим глибше).


Додати фруктову суміш і яйце до борошна і масла, добре перемішати.


Перекласти у форму. Зверху насипати трохи цукру.


Пекти в духовці при температурі 170 градусів приблизно 1 годину 45 хв.


Подавати на стіл гарячим або холодним з вершками.


Віднайшла нещодавно схожий рецепт пирога у книзі В.Кожевнікова "Проблеми здорового харчування та фізичної культури". Я би наззвала його економ - варіантом.

1 кг яблук порізати тонкими скибочками та засипати 2-ма скл борошна. Добре перемішати. 3 яйця перемішати зі 100-200 г цукру та добре перемішати з яблуками. Викласти у форму масу. Висота пирога повинна бути 2-3 см. Запекти. Зверху можна вдавити горіхи та запекти.



Смакуйте  







Немає коментарів: