07.07.14

Суп з галушками


Знадобиться картопля, морква, цибуля, борошно, яйце. 

Останні часом я всі супи роблю на воді, тому ріжу картоплю кубиками і ставлю варитися. Води потрібно набрати трохи менше ніж зазвичай, тому що. галушки збільшуються в об'ємі. Роблю засмажку з цибулі та моркви і кладу до готової картоплі. 

Яйце розбити в миску, додати до нього трохи води і борошна, стільки, щоб маса вийшла консистенції густої сметани. Потім ложечкою відправляємо все в суп, варимо ще 7-10 хв, приправляємо, солимо, додаємо зелень.

                            

Суп з картопляними галушками 

500-600г картоплі 
1л молока 
сіль 

Сиру картоплю тремо як на деруни. Віджимаємо сік. Відстоюємо крохмаль і повертаємо до картоплі.

                         

Ліпимо невеликі галушки. Десь 2 см в діаметрі. 

                        

Кидаємо їх в кипляче молоко. Солимо. Коли галушки спливуть - готово.

                       

Суп з манними галушками 

4скл бульйону або води 
1 морква 
3 зубчики часнику 
1/2скл манки 
1 ч. л лимонного соку 
1/2скл борошна 
сіль 
перець 
приправи 
зелень 

Розігріти 1скл бульйону. Всипати манку і борошно, додати перець, приправу, лимонний сік. З цієї маси формувати галушки. Можна їх запекти в духовці при 200 градусах 5-10 хвилин або варити в самому супі. Нагріти бульйон, що залишився, додати зажарку їх цибулі та моркви, видавити часник, додати зелень. Розкласти галушки по тарілках і залити супом.
 

                         

Гречаний суп з картопляними галушками

1,5-2 л води
250 г печериць
1/3 скл гречки
куряча грудка
морква
цибулина
лавровий лист, зелень петрушки, сіль

Галушки: 3-4 картоплини
                 яйце
                 3-4 ст.л борошна
                 сіль

Відварену картоплю розім'яти у пюре. Курку залити водою та варити до готовності. Гречку злегка підсмажити на сухій  пательні. Зробити засмажку з грибів, цибулі та моркви. Дістати з бульйону курку, додати сіль, лавровий лист, додати гречку, варити до її готовності. М'ясо порізати та повернути у бульйон. Змішати картопляне пюре, яйце та борошно. Повинно вийте густе тісто. Покласти тісто у суп, коли галушки випливуть, додати засмажку. Додати зелень, дати закипіти та варити ще 3-4 хв.



Смакуйте 

Немає коментарів: