Знадобиться картопля, морква, цибуля, борошно, яйце.
Останні часом я всі супи роблю на воді, тому ріжу картоплю кубиками і ставлю варитися. Води потрібно набрати трохи менше ніж зазвичай, тому що. галушки збільшуються в об'ємі. Роблю засмажку з цибулі та моркви і кладу до готової картоплі.
Яйце розбити в миску, додати до нього трохи води і борошна, стільки, щоб маса вийшла консистенції густої сметани. Потім ложечкою відправляємо все в суп, варимо ще 7-10 хв, приправляємо, солимо, додаємо зелень.

Суп з картопляними галушками
500-600г картоплі
1л молока
сіль
Сиру картоплю тремо як на деруни. Віджимаємо сік. Відстоюємо крохмаль і повертаємо до картоплі.

Ліпимо невеликі галушки. Десь 2 см в діаметрі.

Кидаємо їх в кипляче молоко. Солимо. Коли галушки спливуть - готово.

Суп з манними галушками
4скл бульйону або води
1 морква
3 зубчики часнику
1/2скл манки
1 ч. л лимонного соку
1/2скл борошна
сіль
перець
приправи
зелень
Гречаний суп з картопляними галушками
1,5-2 л води
250 г печериць
1/3 скл гречки
куряча грудка
морква
цибулина
лавровий лист, зелень петрушки, сіль
Галушки: 3-4 картоплини
яйце
3-4 ст.л борошна
сіль
Відварену картоплю розім'яти у пюре. Курку залити водою та варити до готовності. Гречку злегка підсмажити на сухій пательні. Зробити засмажку з грибів, цибулі та моркви. Дістати з бульйону курку, додати сіль, лавровий лист, додати гречку, варити до її готовності. М'ясо порізати та повернути у бульйон. Змішати картопляне пюре, яйце та борошно. Повинно вийте густе тісто. Покласти тісто у суп, коли галушки випливуть, додати засмажку. Додати зелень, дати закипіти та варити ще 3-4 хв.
Смакуйте 

Немає коментарів:
Дописати коментар