02.07.14

Абрикосові пироги


1. Пісочне тісто: 200г борошна, 50г цукрової пудри, 1 жовток, 100г вершкового масла 

Бісквітне тісто: 4 яйця, 1 білок, 70г цукрової пудри, 100г борошна 

Начинка: 1 банка консервованих абрикосів 

Приготуйте пісочне тісто: масло порубайте з борошном і змішайте з цукровою пудрою, яєчним жовтком. Гарненько замісіть і охолодіть тісто.

                             

Потім розкачайте і викладіть ним дно і боки круглої форми.

                             

Випікайте в духовці при температурі 200 градусів 10-15 хв. 

Приготуйте бісквітне тісто: жовтки розітріть з цукровою пудрою і з'єднайте з борошном і збитими в піну білками.

                             

На пісочний корж рівномірно викладіть нарізані абрикоси.

                             

Залийте бісквітним тістом.

                            

Випікайте пиріг у духовці при температурі 190 градусів близько 30хв. 

                            

2. Абрикосово - горіховий пиріг 

Тісто: 200 г вершкового масла, 200 г цукру, трохи солі і кориці, 4 яйця, 2 ст. л молока, 375 г борошна, по 1 ч. л соди і лимонної кислоти, 100 г гіркого шоколаду (я забула про нього) 

Начинка: абрикоси і горіхи 

Збити масло, цукор, сіль, корицю, яйця і молока. Перемішати борошно, соду, лимонну кислоту і змішати з масою. Потім поступово додати тертий шоколад і викласти тісто у форму. З абрикос дістати кісточки і замість них покласти горіхи. Вкласти абрикоси в тісто.


 

Пекти 35-40 хв при 220 градусах.

                           

Смакуйте 

Немає коментарів: