Звичайно, головний інгредієнт листкове тісто. Начинка може бути різноманітною, солодкою і не солодкою. Сьогодні я буду писати про не солодкі слоїки. Мені подобаються такі слоїки тому що їх можна подавати з соусом і виходить смачна, ситна і цікава страва.
1. Картопляна начинка
Варіантів такої начинки багато. Вона доступна, смачна, ситна і дуже різноманітна.
300 г картоплі
Варіантів такої начинки багато. Вона доступна, смачна, ситна і дуже різноманітна.
300 г картоплі
сіль, перець
ароматна травичка (м'ята, селера)
2 зубчики часнику
50 г натертого твердого сиру
1 яйце
вершкове масло
Вершкове масло розтопити. Картоплю відварити в мундирах і зробити пюре, посолити, поперчити. Додати травичку, подрібнений часник, сир, яйце. Тісто розкачати і розрізати на прямокутники. Змастити їх розтопленим вершковим маслом. Розкласти начинку. Скрутити рулети і надати їм форму цукерки. Змастити їх вершковим маслом. Пекти при 225 градусах 12 хвилин.
Для цих слоїків я взяла 5 картоплин відварених "в мундирі" і нарізаних кубиками + 200 г твердого сиру, нарізаного кубиками + 200 г грибів підсмажених разом з цибулею і ложкою сметани + петрушка. Тісто нарізала на прямокутники, змастила яйцем збитим з ложкою молока. Поклала начинку і згорнути кульочок, змастила яйцем, що залишилось. Пекти 15 хв при 200 градусах.
2. З грибами
800 г печериць
2 яйця
70 г вершкового масла
цибулина
перець, сіль
Гриби, яйця відварити. Лук підсмажити. Всі інгредієнти начинки подрібнити в комбайні. Тісто розрізати на прямокутники і змастити збитим яйцем, розкласти начинку і скрутить рулети, змазати їх яйцем, що залишилося. Пекти 15-20 хв при 180, або вибрати свій зручний температурний режим.
3. З оливками
Оливки без кісточок можна начинити мигдалем або перцем, можна цього не робити і загорнути в тісто. Запекти.
4. З сиром та зеленню
225 г зелені
1 зубчик часнику
близько 100 г вершкового масла
сіль, перець, мускатний горіх
2 яйця
кунжут
по 150 г сиру та твердого сиру
Зелень і часник порізати і тушкувати в 1 ст. л вершкового масла 5 хв. Посолити, поперчити і додати мускатний горіх. Сир нарізати кубиками. Змішати всі інгредієнти начинки. Тісто ріжемо на прямокутники, змащуємо топленим вершковим маслом, кладемо начинку, формуємо кишеньки, змащуємо їх топленим маслом, посипаємо кунжутом, печемо.
250 г адигейського сиру
цибуля порей
пучечок зеленої цибулі
150 г шпинату
1 ст.л сметани
яйце
сіль
Зелень подрібнити. Сир порізати кубиками. Додати сметану, білок сіль. З тіста та начинки сформувати варенички. Жовток збити з водою та змастити вареники. Пекти 20-25 хв при 180 градусах.
5. З пряним сиром
Листкове тісто розкачати в прямокутний пласт. Посипати пласт кмином, іншими приправами, перцем, тертим твердим сиром. Скачати рулет, розрізати на частини і трохи їх розкачати. Запекти до готовності.
6. Яєчна начинка
500 г листкового тіста
100 г вершкового масла
10 яєць
2 булочки
1 скл молока
сіль, перець, гірчиця, зелень
Варені яйця розрізаємо навпіл і дістаємо жовтки. Перетираємо жовтки зі замоченими в молоці булочками, маслом, приправами, гірчицею і зеленню. Начиняємо білки і з'єднуємо половинки. Яйця загортаємо в тісто, виходять пиріжки. Із залишків тіста і начинки скачала рулет розрізала. У мене несподівано закінчилися яйця, тому поверхню я не змастила і слойки вийшли світлими.
7. З адигейським сиром
400 г листкового тіста
300 г адигейського сиру
1 ст.л борошна
яйце
Сир нарізати прямокутниками товщиною 0,5 см. Тісто розкатати та порізати на прямокутники. На кожний шматочок тісто покласти шматочок сиру, згорнути конверт, краї придавити виделкою. Зробити невеликий надріз. Змастити булочки яйцем, пекти при 200 градусах.
8. З рибою
З тіста зробити човники, проколоти та запекти до готовності. Розім'яти тунець у маслі разом з жовтками вареними. Додати трохи майонезу та шматочки болгарського перцю. Викласти на готові човники.
9. З фаршем
500 г листкового тіста
500 г фаршу м'ясного чи рибного
сіль, перець
яйце
цибулина
зубчик часнику
До фаршу додати сіль, перець, подрібнені цибулю та часник. Сформувати невеликі кульки. Тісто порізати на смужки та обгорнути м'ясні кульки. Змастити кульки яйцем. Запекти.
Немає коментарів:
Дописати коментар