4 філе курячої грудки (половинки)
половина пучка петрушки
1 пучок базиліка (у мене був сушений)
2 часточки часнику
сіль
перець
30г меленого мигдалю
1 ст. л тертого сиру пармезану (у мене голландський)
3 ст. л оливкової олії
2 цибулини
1 банка очищених томатів у власному соку (480г)
200г рису
Філе сполоснути холодною водою, промокнути паперовим рушником і зробити в кожному надріз у вигляді кишеньки.
Зелень помити і обірвати листочки. Часник очистити і нарізати дрібними кубиками. Половину часнику змішати з зеленню, сіллю, перцем, мигдалем, сиром і половиною ст. л оливкової олії. Але я сир кладу в курку окремо, він тоді виходить монолітом і краще відчувається. Наповнити цією сумішшю кишеньки філе. В якості наповнення можна використати суміш зелені з тертою лимонною цедрою, як варіант.
Заколоти філе зубочистками, посолити і поперчити. Лук очистити і дрібно нарубати. Злегка обсмажити на половині ст. л оливкової олії і рештою часником, додати томати разом з соком і варити на повільному вогні до загусання. Зварити рис. Масло нагріти на сковороді і обсмажити м'ясо по 5-7 хв з кожного боку. Подати м'ясо на стіл з рисом і томатним соусом.
Такі кармани можна запанірувати та обсмажити у великій кількості олії до золотистого кольору.

Немає коментарів:
Дописати коментар