05.07.14

Курка з травами


4 філе курячої грудки (половинки) 
половина пучка петрушки 
1 пучок базиліка (у мене був сушений) 
2 часточки часнику 
сіль 
перець 
30г меленого мигдалю 
1 ст. л тертого сиру пармезану (у мене голландський) 
3 ст. л оливкової олії 
2 цибулини 
1 банка очищених томатів у власному соку (480г) 
200г рису 

Філе сполоснути холодною водою, промокнути паперовим рушником і зробити в кожному надріз у вигляді кишеньки. 


   

Зелень помити і обірвати листочки. Часник очистити і нарізати дрібними кубиками. Половину часнику змішати з зеленню, сіллю, перцем, мигдалем, сиром і половиною ст. л оливкової олії. Але я сир кладу в курку окремо, він тоді виходить монолітом і краще відчувається. Наповнити цією сумішшю кишеньки філе. В якості наповнення можна використати суміш зелені з тертою лимонною цедрою, як варіант. 

Заколоти філе зубочистками, посолити і поперчити. Лук очистити і дрібно нарубати. Злегка обсмажити на половині ст. л оливкової олії і рештою часником, додати томати разом з соком і варити на повільному вогні до загусання. Зварити рис. Масло нагріти на сковороді і обсмажити м'ясо по 5-7 хв з кожного боку. Подати м'ясо на стіл з рисом і томатним соусом.



Такі кармани можна запанірувати та обсмажити у великій кількості олії до золотистого кольору.


Смакуйте 

Немає коментарів: