21.08.14

Молочні коржики


300 г борошна 
200 г цукрової пудри 
100 г вершкового масла кімнатної температури 
1/2 ст молока 

Масло збити з цукровою пудрою.


Влити трохи підігріте молоко.


Додати борошно і сіль.


Наповнити масою кондитерський шприц з фігурними насадками і видавити печиво на деко.


В принципі, його можна формувати руками, якщо немає нічого принагідного.


Пекти 10 хв при 200 градусах, можна оформити готове печиво шоколадною глазур'ю.


У кого немає кондитерського шприца і для формування руками тісто вийшло дуже рідким, не турбуйтеся є інший спосіб отримати такі ж смачні коржики. 

400 г борошна 
200 г цукрового піску 
100 г вершкового масла 
1 яйце 
80 мл молока 
1 ч. л соди, 1 ч. л лимонної кислоти (це заміна розпушувача, можна зменшувати пропорції) 

Збити розм'якшене вершкове масло з цукровим піском. Додати молоко, яйце, соду, лимонну кислоту, борошно і замісити м'яке тісто. Розкачати пласт товщиною 6-7 мм і вирізати з нього коржики. Я коржики формувала руками, тісто дуже м'яке, і оформила вилочкою. Не скупіться на місце між коржиками як я. Пекти 15 хв при 180-200 градусах. Повинні трохи зарум'яниться.


Смакуйте 








Немає коментарів: