300 г борошна
200 г цукрової пудри
100 г вершкового масла кімнатної температури
1/2 ст молока
Масло збити з цукровою пудрою.
Влити трохи підігріте молоко.
Додати борошно і сіль.
Наповнити масою кондитерський шприц з фігурними насадками і видавити печиво на деко.
В принципі, його можна формувати руками, якщо немає нічого принагідного.
Пекти 10 хв при 200 градусах, можна оформити готове печиво шоколадною глазур'ю.
У кого немає кондитерського шприца і для формування руками тісто вийшло дуже рідким, не турбуйтеся є інший спосіб отримати такі ж смачні коржики.
400 г борошна
200 г цукрового піску
100 г вершкового масла
1 яйце
80 мл молока
1 ч. л соди, 1 ч. л лимонної кислоти (це заміна розпушувача, можна зменшувати пропорції)
Збити розм'якшене вершкове масло з цукровим піском. Додати молоко, яйце, соду, лимонну кислоту, борошно і замісити м'яке тісто. Розкачати пласт товщиною 6-7 мм і вирізати з нього коржики. Я коржики формувала руками, тісто дуже м'яке, і оформила вилочкою. Не скупіться на місце між коржиками як я. Пекти 15 хв при 180-200 градусах. Повинні трохи зарум'яниться.
Смакуйте 

Немає коментарів:
Дописати коментар