1. Мамалига
На 1 частина кукурудзяної крупи чи борошна - 3 частини води. Готувати краще в казані або каструлі з товстим дном. Крупу заливають водою і варять при помірному кипіння 30-40 хв, постійно помішуючи. Зменшити вогонь і варити ще 10-15 хв, помішуючи мамалигу. Якщо мамалига відстає від стінок казана, то вона готова. Перевернути на дошку і різати на шматки. Подавати з маслом, бринзою, шкварками або розтертим часником.
2. Полента
Суміш італійських трав
600мл молока
1ч. л солі
100г кукурудзяної крупи
тертий мускатний горіх
2-3ст. л вершкового масла
2-3ст. л сметани або вершків
Молоко посолити і підігріти. Всипати крупу в кипляче молоко і додати вершкове масло, вершки і приправи. Довести до готовності постійно помішуючи, щоб розійшлися грудочки.
Як на мене, це дуже простий і ніжний гарнір до риби
З картоплею
600 г картоплі
200-250 г кукурудзяного борошна
Картоплю помити, почистити, порізати та поставити на вогонь варитися. Воду з готової картоплі не зливати, а в ній потовкти бульбу. Всипати борошно та варити до загустіння. Додати сметану.
Під час приготування каші у воду можна додавати сметану, молоко, тертий сир, твердий сир або бринзу. Це додасть нових відтінків вашій страві.
Смакуйте 

Немає коментарів:
Дописати коментар