04.08.14

Запечене рибне філе


Філе морської риби 
зелень 
лимон 
оливкова олія 
сіль 
перець 
фольга 

Відірвати від фольги квадрати достатнього розміру. По центру квадратів покласти посічену зелень. Зверху кружечок лимона 1 або 2. Філе порізати на шматки бажаного розміру. Посолити, поперчити. Укласти зверху на зелень і лимон шматки філе. Бризнути їх оливковою олією. Загорнути фольгу кінцями до верху. Пекти 35 хв.


З морквяною скоринкою

600 г моркви
500 г картоплі
800 г філе риби

Моркву та картоплю відварити окремо, зробити пюре, поєднати. Рибу посолити, поперчити, викласти на деко, а зверху викласти пюре. Пекти 30 хв.


Риба з сухарями

500 г філе риби
1/2 лимона
6-8 шматочків тосторного хліба
пучок зелені петрушки
2 зубчики часнику
150 г твердого сиру
сіль, перець

Філе розрізати на 4 порційні шматки, посолити, поперчити, викласти на фольгу, полити соком лимона та залишити на 20 хв. Сир натерти, хліб нарізати кубиками, зелень та часник подрібнити. Перемішати підготовлені інгредієнти та полити 4 ст.л рослинної олії. Викласти масу поверх риби. Загорнути фольгу. Пекти 20-25 хв при 190 градусах.


Замариновану у лимонному соці рибу можна викласти на подушку з цибулі. Додати 3-4 гвоздики, лавровий лист, накрити кришкою та пекти 30 хв.


З овочами

8 шматків філе
200 г грибів
500 г картоплі
200 г моркви
цибулина
2 скл вершків
2-3 ст.л борошна
кроп
сіль, перець

Картоплю та моркву нарізати кільцями та посмажити до готовності. Посолити, поперчити, додати різаного кропу та викласти на 4 великих шматки фольги. Зверху викласти по 1- му філе риби.

Гриби підсмажити з цибулею, присипати борошном та залити вершками. Коли маса загусне викласти поверх риби. Зверху знов покласти рибу. Загорнути щільно фольгу. Пекти 20 хв при 200 градусах.


В якості прокладки між філе можна використовувати терті яйця, змішані з подрібненою цибулею та кропом.


Шматки рибного філе викласти на пергамент. Зверху покласти порізаний консервований огірок. Трохи бризнути олією та прикрити другим шматком пергаменту. Краї паперу загорнути. Запекти до готовності.


На фольгу викласти цибулю та натерту моркву. Зверху покласти посолене та поперчене рибне філе. Загорнути краї фольги та запекти до готовності.


У сметані

Філе нарізати невеликими шматочками та викласти у форму. Сметану поєднати з подрібненими кропом та часником, посолити, поперчити. Вилити суміш на рибу. Запекти.


Смакуйте 






Немає коментарів: