Тісто: 2 скл борошна, 200 г вершкового масла, 2 яйця, 2 ст. л сметани
Начинка: 500-600 г філе лосося або іншої морської риби, кілька листя червонокачанної капусти, сік 1-го лимона, кріп, перець, сіль
Борошно з маслом поріжте в крихту, додайте жовтки, сметану, сформуйте кулю, оберніть плівкою і поставте на 30 хв в холодильник.
Філе вимийте, поріжте на кілька великих шматків або на будь-яку кількість, посоліть, поперчіть, полийте лимонним соком, посипте подрібненим кропом і поставте в холодильник.
З капустяного листя зріжте грубі ділянки і поставте на з хв в окріп. Тісто розділіть на 2 частини. Розкачайте одну частину, що б вона покрила дно і борти змазаної форми.
Якщо ви розрізали рибу на кілька великих шматків, то кожен оберніть капустяним листом. Я ж на дно форми поклала кілька листочків.
Потім виклала рибу.
Закрила рибу капустяним листям.
Оформіть пиріг обрізками тіста. Я з них робила крекери для сина, любить він таке м'яке печиво. Змастить верх пирога білками.
Пекти при 200 градусах до золотистої скоринки. Я трохи не вгадала з оформленням, тому в процесі запікання воно сховалося.
Смакуйте 

Немає коментарів:
Дописати коментар