1. Тісто: 200 г вершкового масла, 1 яйце, 3 скл борошна, 1 скл цукру, 1 ч. л соди, 1 ч. л лимонної кислоти
Крем: 0,5-0,75 л сметани, 3 / 4-2 / 4 скл цукрової пудри, 1 скл кокосової стружки, 1 ст. л какао
Порубати масло в крихту з борошном, додати решту інгредієнтів і замісити тісто.
Спекти 3 коржі.
Сметану збити з цукровою пудрою, додати какао і кокосову стружку, перемішати. Я беру пів літра сметани, тому. що мені подобається що б між коржами було менше крему, тоді вони гірше просочуються і хрумтять. Мені це нагадує пісочне печиво. Загалом для любителів м'яких тортів з великою кількістю крему варто взяти сметани 0,75-1 л.
Змастити коржі і дати просочитися. Загалом виходить смачний торт для невеликої компанії.
2. Взагалі тісто для коржів можна робити по різному. Наприклад коли яєць вдома немає, а тортика дуже хочеться, можна використовувати цей рецепт. На маленький тортик потрібно: 100 г м'якого вершкового масла, 100 г цукру, 250 г сметани, 2 скл муки, 0,5 ч. л соди. Замішуємо і печемо коржі. А в крем можна додати подрібнені мигдалеві горіхи, покришену халву і ложку улюбленого варення.
На НР цього року в крем додала 2 ложки розчинної кави. Вийшов приємний кавовий смак, на НР до речі.
Смакуйте 

Немає коментарів:
Дописати коментар