2 банана
200 г вершків
2 білки за бажанням
1 ст.л цукрового піску
1 ч.л лимонного соку
Збити банани та лимонний сік у пюре. Додати до збитих вершків разом з цукровим піском. Окремо збити білки та обережно підмішати в масу. Розкласти по формам. Можна використовувати як крем.
Вишневий мус
250 г вишні без кісточок
2 ст.л манки
2 ст.л цукрового піску
1 ст.л лимонного соку
Вишню залити 200 мл води, довести до кипіння та варити 15 хв. Збити масу у бленедері в пюре, додати цукровий пісок та сік лимона. Дати знов закипіти та по трохи всипати манку. Загустити, розкласти по креманкам, дати вистигнути.
200 г шоколаду
1 скл. л вершкового масла
4 яйця
0,5 год. апельсинової цедри
1 ст. л апельсинового соку
Шоколад і вершкове масло розтопити на водяній бані. Відокремити білки від жовтків. Жовтки збовтати з цедрою і соком і влити в шоколадну масу. Білки збити до піків. Влити в них шоколадну масу і акуратно, на низьких оборотах, перемішати.Розлити масу по формах і поставити на годину в холодильник. Насолоджуйтесь.
2 яйця
100 г шоколаду
10 г вершкового мала
якщо використовуєте темний шоколад, то треба додавати цукор за смаком
Розтопіть шоколад з вершковим маслом та зніміть з вогню. Додати жовтки та перемішати. Збити білки з сіллю та обережно ввести у шоколадну масу. Цей мус чудово замінить шоколадну пасту чи масло на сніданок.
1-ий шар: 1/2 скл вершків, 3 ст.л цукру, 2 ст.л води, 2 ч.л. желатину
2-ий шар: 2 ч.л желатину, 2 ст.л холодної води, 3 жовтки, 1/2 скл цукру, 1/2 скл гарячого молока, 220 г гіркого шоколаду, 1,5 скл вершків
1-ий шар. Розчинити желатин у воді. Нагріти вершки, додати цукор, желатин гарно перемішати та вилити у форму.
2-ий шар. Жовтки перемішати з цукром та ввести в гаряче молоко. Поставити суміш на вогонь та , постійно помішуючи, дати загуснути. Розтопити у масі шоколад. Зняти з плити. Розчинити желатин та ввести в масу. Збити вершки та ввести в крем. Викласти поверх білого шару.
Запечений яблучний мус
2 тертих яблука
80 г сухофруктів
0,5 ч.л кориці
1 ч.л лимонного соку
1 ч.л подрібнених горіхів
Поєднати інгредієнти, викласти масу у форми, запекти.
Мус з журавлини
У мене є пропорції на одну порцію, але кількість продуктів не проблема збільшити.
20 г журавлини
16 г цукрового піску
2,7 г желатину
74 г води
Журавлину розім'яти. Додати холодну кип'ячену воду. Відокремити сік. Мезгу залити гарячою водою та кип'ятити 4-6 хв. Відвар процідити, додати цукор та желатин. Суміш гріти до повного розчинення желатину. Влити ягідний сироп та дати охолонути до 30-35 градусів. Збити, щоб утворилася густа піна. Розлити по формам та доти охолонути у холодильнику.
Смакуйте 

Немає коментарів:
Дописати коментар