Люблю стейки. Мінімум часу і м'ясо готове. М'ясо ріжуть на порційні шматочки, перчать, солять і смажать.
Стейк "Портерхаус"
500 г яловичої вирізки
сіль
перець
М'ясо нарізати як для стейків. Посолити, поперчити (не маринувати). Обсмажити у великій кількості олії до готовності (12 хв - з кров'ю, 20 хв - добре просмажене м'ясо). Подавати з будь-яким соусом і свіжим салатом. Велика кількість масла при приготуванні це особливість стейку.
Стейки зі свинини з карамелізованою цибулею
Стейки замаринувати 20 хв. Пропорції маринаду: 2 ч.л оцту, 2 ст.л соєвого соусу, 2 ст.л оливкового масла, 1 ч.л цукру, 1/2 ч.л подрібненого коріандра, чорний перець.
Тим часом нарізати 2 цибулини півкільцями, посипте її 1 ст.л цукру та 1 ст.л борошна. Підсмажте на олії до хрусткості. Посмажите стейки по 5 хв з обох сторін та подавайте з цибулею.
З вершками
Порізану на стейки свинину посолити, поперчити, засипати різаною цибулею та залишити на 20 хв маринуватися. Цибулю зняти, викласти м'ясо у форму, залити вершками та запекти до готовності. За бажанням можна додати гриби.
З ананасами.
Порізане, посолене та поперчене м'ясо заливають ананасовим соком та залишають на 1,5 - 2 год. Далі, м'ясо викладають на деко, поверх кладуть кружечка ананасів та тертий твердий сир. Запікають 30 зв.
У яблучному соці
Цей стейк вирізняється з поміж інших цікавим способом маринування. Для цього слід набрати у звичний медичний шприц яблучний сік і щедро обколоти ним шматки м'яса, посолити, поперчити та залишити маринуватися хвилин 30. А далі все як зазвичай. Спочатку смажмо декілька хвилин на сильному вогні та доводимо до готовності на помірному.
Смакуйте 

Немає коментарів:
Дописати коментар