Голубці блюдо відоме, зрозуміле і багатьма улюблене. У мене з ними склалася своя історія. Я довгий час їх не готувала, бо відокремити листки традиційним способом і не порвати їх у мене не виходило, а загорнути начинку в такій листочок проблематично. Але я наткнулася на альтернативу і тепер періодично балую своїх голубцями. Спосіб дуже простий, заморозити качан капусти, потім розморозити. Все. Виходить ось така капуста з ось такими листочками.
Більше я з такими листочками нічого не роблю, тільки відрізую потовщення. Начинка у мене сьогодні також була традиційна: на 1 скл відвареного рису 600 г фаршу (асорті яловичина і свинина), 1 яйце, цибулина, сіль, перець і трохи грибів.
Загортаємо начинку.
Заливаємо в каструлю воду з томатною пастою і тушкуємо хвилин 30-40. Тушкувати голубці можна лише у томатному соці чи з додаванням у воду сметани замість томатної пасти, або все разом.
На додаток парочка начинок без м'яса. Пшенична каша з засмажкою з цибулі та моркви, побільше.
Пюре з квасолі зі смаженою цибулею.
Обсмажити у розігрітому маслі спеції ( сіль, перець, куркума, трави, або будь-які на ваш смак). Додати натерту моркву, далі волоські горіхи за декілька хвилин, потім баклажани та перці кубиками. Смажити до готовності. Додати адигейський сир кубиками та перемішати масу з рисом.
З грибами
Гриби обсмажити разом з цибулею та додати до картоплі пюре.
З рибою
Підсмажити цибулину та 150 г печериць. 500 г риби нарізати та змішати з засмажкою. Рибу не смажити. Загорнути начинку у капустяне листя, викласти голубці на пательню. Долити трохи води та викласти 200 г сметани, посолити, поперчити та тушкувати до готовності.
Голубці без капусти
Фарш обсмажити з цибулею. Даємо трохи вистигнути та додаємо яйце, натертий твердий сир, зелень, сіль, перець. Листочки лаваша розрізуємо на 4 частини та крутимо голубці з начинкою. Викладаємо голубці на змащене деко, поливаємо майонезом, посипаємо тертим твердим сиром та запікаємо до рум'яної скоринки.
Смакуйте 

Немає коментарів:
Дописати коментар