1. Печиво
400 г борошна
200 г вершкового масла
10 яєць
0,5 л води
щіпка солі
Закип'ятіть воду з малому і сіллю. Хто хоче солодке печиво може додати цукор. Я його не кладу, тому що мені подобається смак, схожий на ніжний омлет, і цукор мені здається зайвим. Просіяне борошно всипають в окріп і швидко розмішують.
Коли тісто трохи охолоне, по одному вбити яйця і розтерти до утворення однорідної маси.
Тісто набрати в кондитерський шприц і відсадити печиво. Я десь писала, що мій син любить м'яке печиво, сьогодні хотіла порадувати його і робила зайців, але чоловік сказав що вони більше схожі на тролів
При температурі 190 градусів запікаємо до готовності.
2. Еклери
Тісто для еклерів можна зробити таким же як для печива або по іншому.
Тісто: 100 г вершкового масла, 300 мл води, 140 г борошна, 4 яйця
Крем: 300 мл молока, 3 жовтки, 50 г цукру, 2 ст. л крохмалю, 2 ст. л борошна
Глазур: 100 г гіркого шоколаду, 2 ст. л вершків
Для тіста воду і масло довести до кипіння. Всипте борошно і дерев'яною лопаткою формуйте м'яку кульку тіста. Зніміть з вогню, остудіть 5 хв. Замісіть в тісто по одному яйцю. Заповніть тестом шприц і видавіть еклери на пекарський папір, залишаючи відстань між ними. Пекти 25-30 хв при 200 градусах. Вони повинні бути добре пропеченими, інакше здуваються після охолодження.
Для крему збийте жовтки з цукром. Додайте інші інгредієнти. Доведіть до кипіння на середньому вогні, постійно помішуючи вінчиком. Остудіть і наповніть еклери кремом.
Для глазурі на водяній бані розтопіть шоколад і вершки, покрийте еклери.
Смакуйте 

Немає коментарів:
Дописати коментар