Тісто: 600 г борошна, 300 г теплої води, 1 ч. л цукру, 4 ст. л рослинного масла або 80 г вершкового масла, смальцю або іншого жиру
Начинка: 300 г свинини, 300 г яловичини, 0,5-1 скл молока або бульйону, 1 цибулина, сіль, перець, зелень, часник
У теплій воді розчинити сіль і цукор. Порціями всипати борошно. Коли маса буде густою як сметана влити гаряче, майже кипляче, масло і продовжити заміс тіста. Тісто повинно вийти м'яким, еластичним і не липким. До речі, воду можна замінювати кисляком або кефіром. Вийде відмінне тісто для картопляної начинки.
Далі є два варіант розвитку подій. Тісто можна розкачати в пласт товщиною 2 мм і тарілкою вирізати з нього кола. Або, так роблю я за браком місця, відщипувати від тесту шматочки вагою 50-60 г і розгортати їх товщиною 2 мм.
На одну половинку нашого кола ставимо начинку.
Скріплюємо краї, проходимся по ним виделкою і качалкою розподіляємо начинку, роблячи більш плоский чебурек.
На сковорідку наливаємо олії побільше і смажимо чебуреки.
Якщо ви не є поціновувачем смаженого, чебуреки завжди можна запекти. Чебуреки перед запіканням можна змастити сумішшю яйця, тертого твердого сиру та зелені.
До речі, я колись робила тісто без масла. Просто борошно + тепла вода + сіль.
В принципі, чебуреки теж хороші виходять.
Дуже ніжні чебуреки виходять з заварного тіста. У 300 г борошна влити 300 мл киплячої води та швидко перемішати.
Чебуреки смачні, хоча і без характерних бульбашок.
Для фаршу: свинину і яловичину пропустити через м'ясорубку, додати дрібно нарізану цибулю, зелень, перемішати. Можна замість свинини взяти філе курки. Посолити, поперчити, додати молоко або бульйон для отримання напіврідкої консистенції. Добре перемішати.
Замість звичного фаршу можна використовувала тушонку. Додала до неї цибулю і зелень.
Картоплю відварила, розім'яти в пюре, додати вершкове масло, 150 г натертого твердого сиру і зелень. Така начинка мені сподобалася навіть більше ніж м'ясна.
Начинка з грибами теж дуже смачна. Гриби обсмажити. Додати тертий сир, зелень, спеції.
Бринза+зелень+сіль при потребі.
Тертий твердий сир+яйце.
Смакуйте 

Немає коментарів:
Дописати коментар