20.08.14

Домашній шоколад


5 ст. л какао 
50 г вершкового масла 
6-8 ст. л цукру 
1 год, л борошна 
5 ст. л молока 
горіхи, родзинки або інші добавки за бажанням 

Змішати какао і цукор. Додати поступово молоко, щоб вийшла однорідна волога маса. Молока може піти і більше, головне що б маса не була рідкою.


Поставити каструлю на вогонь і постійно помішуючи довести до кипіння. Додати масло, зменшити вогонь до мінімального і знову довести до кипіння.


Зніміть з вогню і введіть в масу борошно. Коли мука розчиниться, знову доведіть до кипіння. В кінцевому підсумку вийде така маса.


Дайте їй трохи охолонути, але не повністю. Тим часом змастіть (обов'язково) форму для льоду. Моя форма для льоду не годитися для таких цілей, тому я використовую лотки для яєць і на виході у мене виходить не плитка, а цукерки. Якщо ви хочете щось додати в шоколад і хочете що б воно було зверху, то саме час покласти.


Або можна заповнити форму шоколадом і акуратно впхнути начинку всередину. Я розклала родзинки і наповнила форму шоколадом.


Залишила його на ніч у холодильнику. Якщо хочете що б шоколад мав звичну твердість, то краще масу заморозити.


Смакуйте 







Немає коментарів: