Пиріг " Чипполліно"
Назва пирога умовна, все залежить від зелені, яку ви будете використовувати
Тісто: 2 скл борошна, 50-100 г м'якого вершкового масла, 6 ст, л сметани або кефіру, 2 ч. л цукру, сіль, сода
Масло збиваємо з цукром, кефіром, сіллю. Поступово додаємо борошно з содою. Замішуємо тісто.
Начинка: 500 г сиру, 300 г бринзи, 2 зубчики часнику, 4 яйця, 1 кг зелені, у мене був щавель.
Начинка: 500 г сиру, 300 г бринзи, 2 зубчики часнику, 4 яйця, 1 кг зелені, у мене був щавель.
Тісто розділяємо на 2 частини. Одну розкочуємо і покриваємо дно і борти змащеній форми. Викладаємо половину нарізаної зелені. У комбайні подрібнюємо сир, бринзу, часник і яйця. Викладаємо поверх зелені. Потім зелень, що залишилася. Розкачуємо другий шматок і покриваємо пиріг. Змащуємо пиріг вершковим маслом і робимо проколи. Печемо до готовності.
Банніца-п'ятихвилинка
250 г кефіру
4 яйця
0,5 ч.л соди
250 г бринзи
5 ст.л розтопленого вершкового масла чи рослинного
14 ст.л борошна
До розтопленого масла додати терту бринзу, кефір, яйця та соду. Ввести борошно та викласти пиріг у форму. Пекти 25-30 хв при 200 градусах до золотистого кольору.
Пиріг "Хачапурі"
Тісто: 200 г вершкового масла, 250 г сиру, сода, сіль, 2 скл борошна, 2 яйця
Начинка: 300-350 г бринзи чи сулугуні, 4 ст.л сметани, 2 яйця, 4-6 зубчиків часнику
Смакуйте
Немає коментарів:
Дописати коментар