23.09.14

Кутя



Хочу сьогодні поговорити про кутю. У нашій родині є два традиційні варіанти приготування. А все тому що в нашій родині завжди варили одну, а у чоловіка іншу. Почну зі своєї.

Пшеницю замочити, а потім зварити до готовності, так що б не розварилася. Потім у цю кашу ми додаємо родзинки (їх спочатку замочують хвилин на 20-30 і просушують на рушник), волоські горіхи, перетертий мак, мед і все це у великій кількості. Виходить дуже смачна кутя. Якщо кутя вийшла сухувата, то додають трохи узвару або води.


Зі смаком куті можна експериментувати сухофруктами. Додавати замість родзинок, курагу, чорнослив, інжир та будь що на ваш смак.


У чоловіка готують кутю по іншому. До вареної каші додають мед або цукор і заливають водою з криниці, що б вийшов супчик. Заливати сирою водою у мене рука не піднімається, тому я варю крупу у великій кількості води або молока. Але, чесно кажучи, захоплення у мене така кутя не викликає і не асоціюється зі святом.


Смакуйте 




Немає коментарів: