борошно
1 яйце
0,5 скл води
1 ч. л солі
1,5 скл борошна насипаємо в миску і робимо там поглиблення. Вбиваємо туди яйце, солимо, наливаємо води і замішуємо м'яке, пластичне тісто.
Після цього в тісто потрібно вмішати якомога більше борошна. До розкочуванню можна приступити тоді, коли тісто стане важко замішувати.
Розкочуємо невелику коржик, потім, присипаючи борошном, складаємо його.
Розкочуємо складене тісто, так легше. І ось так постійно складаючи в різних місцях і присипаючи борошном, що б тісто не прилипало, розкочуємо тонкий, майже прозорий пласт.
Якщо хочете нарізати довгу локшину, складіть широкий, плоский рулет і ріжте. Я ріжу коротку, товсту, таку зручно їсти моєму синові. Для цього ріжу тісто на смуги 5 см шириною. Складаю смуги один на одного, щедро посипаючи борошном і ріжу.
Перед тим як варити, потрібно локшину через сито звільнити від зайвого борошна. Але я все одно намагаюся варити окремо. Для того що б зберігати локшину спочатку потрібно її добре висушити, що б ламалася. Зберігати в скляній банці, не закриваючи, або в тканинному мішечку.
Саме моє улюблене блюдо з домашньої локшини, це курячий бульйон з локшиною, присипаної зеленню.
Морквяна локшина
2 середніх морквини
3 яйця
1 ст. л вершкового або рослинного масла
сіль
мука
Моркву відварити і в гарячому вигляді перемолоти в пюре. Додати яйця, сіль, борошно і замісити круте тісто на локшину.
Тонко розкачати, порізати на локшину і використовувати на свій розсуд.
Томатна локшина
300 г борошна, борошна піде більше
3 яйця
50 г рослинного масла
сіль
2 ст. л томатної пасти
Виходить красиве тісто приємного кольору.
Загорнути тісто в плівку і залишити на деякий час. Потім розкачати пласт і нарізати локшину.
" Турецька локшина"
Багато господинь знають цю страву як "ледачі вареники з м'ясом".
Тісто: 3 скл борошна, 1 скл води, яйце, 2 ст.л рослинного масла, сіль. Замішуємо тісто.
Начинка: 1 кг м'ясного фаршу поєднуємо 3 порізаною цибулиною, часником та зеленю. Тісто тонко розкаочуємо та розмазуємо по ньому фарш. Скручуємо рулет та ріжемо шматками завтовшки 2 см. Кожен шматок паніруємо у борошні та обсмажуємо з обох сторін.
Соус: обсмажуємо цибулину, морквину терту додаємо томатний соус чи пасту та сметану, зелень, сіль, цукор.
Рулетики викладаємо у глибоку пательню, заливаємо соусом та тушкуємо до готовності.
Смакуйте 

Немає коментарів:
Дописати коментар