04.09.14

Домашня локшина


борошно
1 яйце
0,5 скл води
1 ч. л солі

1,5 скл борошна насипаємо в миску і робимо там поглиблення. Вбиваємо туди яйце, солимо, наливаємо води і замішуємо м'яке, пластичне тісто.


Після цього в тісто потрібно вмішати якомога більше борошна. До розкочуванню можна приступити тоді, коли тісто стане важко замішувати.


Розкочуємо невелику коржик, потім, присипаючи борошном, складаємо його.


Розкочуємо складене тісто, так легше. І ось так постійно складаючи в різних місцях і присипаючи борошном, що б тісто не прилипало, розкочуємо тонкий, майже прозорий пласт.


Якщо хочете нарізати довгу локшину, складіть широкий, плоский рулет і ріжте. Я ріжу коротку, товсту, таку зручно їсти моєму синові. Для цього ріжу тісто на смуги 5 см шириною. Складаю смуги один на одного, щедро посипаючи борошном і ріжу.


Перед тим як варити, потрібно локшину через сито звільнити від зайвого борошна. Але я все одно намагаюся варити окремо. Для того що б зберігати локшину спочатку потрібно її добре висушити, що б ламалася. Зберігати в скляній банці, не закриваючи, або в тканинному мішечку.


Саме моє улюблене блюдо з домашньої локшини, це курячий бульйон з локшиною, присипаної зеленню.


Морквяна локшина

2 середніх морквини
3 яйця
1 ст. л вершкового або рослинного масла
сіль
мука

Моркву відварити і в гарячому вигляді перемолоти в пюре. Додати яйця, сіль, борошно і замісити круте тісто на локшину.


Тонко розкачати, порізати на локшину і використовувати на свій розсуд.


Томатна локшина 

300 г борошна, борошна піде більше 
3 яйця 
50 г рослинного масла 
сіль 
2 ст. л томатної пасти 

Виходить красиве тісто приємного кольору.


Загорнути тісто в плівку і залишити на деякий час. Потім розкачати пласт і нарізати локшину.


" Турецька локшина"

Багато господинь знають цю страву як "ледачі вареники з м'ясом".

Тісто: 3 скл борошна, 1 скл води, яйце, 2 ст.л рослинного масла, сіль. Замішуємо тісто.

Начинка: 1 кг м'ясного фаршу поєднуємо 3 порізаною цибулиною, часником та зеленю. Тісто тонко розкаочуємо та розмазуємо по ньому фарш. Скручуємо рулет та ріжемо шматками завтовшки 2 см. Кожен шматок паніруємо у борошні та обсмажуємо з обох сторін. 

Соус: обсмажуємо цибулину, морквину терту додаємо томатний соус чи пасту та сметану, зелень, сіль, цукор.

Рулетики викладаємо у глибоку пательню, заливаємо соусом та тушкуємо до готовності.


Смакуйте 

Немає коментарів: