21.09.14

Чурчхела



2 л червоного соку 
200-300 г горіхів 
1 скл борошна або борошно з крохмалем 50:50 
0,5 скл цукру, якщо сік не солодкий 

Варимо сік 1,5 години, після закипання додаємо цукор. Потім охолоджуємо кисіль до 45-50 градусів.


Поки кисіль остигає нанизуємо на нитку горіхи. Робимо в'язку довжиною 20 см, на кінці залишаємо петлю.


Поступово вводимо борошно в кисіль. Борошна у мене пішло менше, тому сипте по малу , що б не вийшла каша. Ставимо на повільний вогонь і варимо приблизно 30 хв, постійно помішуючи.


Опускаємо в густий кисіль наші зв'язки 3-10 разів з перервою в 5 хв. Даємо зайвому киселю стекти.


Потім вивішуємо наші зв'язки в добре провітрюване приміщення на 2-3 дні.


Смакуйте 






Немає коментарів: