Публікую свій перший досвід. Я поєднала приємне з корисним і скористалася рецептом тіста, який довно хотіла спробувати.
Всі продукти повинні бути теплими.
1 скл молока
1 скл цукру
1 скл яєць
1 скл вершкового масла
сіль
1 ч. л сухих дріжджів
1 кг борошна
Молоко з'єднати з цукром, сіллю і поставити на плиту. Коли маса стане теплою відлити 50 г і всипати в ці 50 г дріжджі. В іншому молоці розтопити масло. Всипаємо борошно і доводимо масу до консистенції сметани.
В окремому посуді збиваємо яйця. Додаємо в тісто і замішуємо. Знову додаємо борошно і доводимо до консистенції сметани. Додаємо дріжджі. Замішуємо тісто. Воно повинно легко відходити від стінок, але до рук липнути.
Поставити на 1,5 години в тепле місце, вимісити. Через 2-3 години знову вимісити, потім через 1,5 години, 1: 2-2 години. Через 1,5 години можна пекти. Оброблене тісто має підходити 40 хв.
Я все робила за цим рецептом. Тільки замість дріжджів, додала 2 ст. л закваски
Зростання була не бурхливим, але повторюся, це через молодість закваски. Розкотила пласт. Начинкою у мене було варення і трохи цукатів з апельсинової кірки для аромату. Скрутила рулет. Дала постояти йому. Змастила яйцем.
Запекла до готовності.
Смакуйте 

Немає коментарів:
Дописати коментар