10.09.14

Способи тривалого і правильного зберігання продуктів


Попереджаю одразу, жоден з цих способів не пробувала і буду рада будь-якій альтернативі

СВІЖА МОРКВА - круглий рік.

Викопані восени коренеплоди моркви, очистіть від бруду і добре висушіть на сонці. Заповніть глиною пів- відра і залийте його доверху водою. На наступний день глину знову заливають водою (щоб вона була під шаром води 2-3 см.) І гарненько перемішують. У такому стані глина нехай перебуває 3-4 дні. Доведена до готовності, вона матиме сметаноподібного стану. Потім застеляють поліетиленовою плівкою невисокі овочеві ящики і складають туди моркву в кілька рядів. Глину в відрі ще раз перемішують і заливають вмістом ящики з морквою. Через деякий час ящики переміщяють в підвал або льох. У такому стані морква буде зберігатися до наступного врожаю.

СВІЖИЙ КАВУН - на новий рік

Візьміть не перестиглі кавуни без вм'ятин і пошкоджень, обітріть ганчіркою і обмажте шаром алебастру товщиною 1 сантиметр. Коли цей шар затвердіє, потрібно нанести другий шар такої ж товщини, а по затвердіння його, нанесіть вже і третій шар. Потім, коли всі шари нормально затвердіють, перевірте якість обмазки. У ній не повинно бути тріщин. Потім потрібно обв'язати кавун шпагатом або покладіть його в господарську сітчасту сумку і повісьте в сухому прохолодному погребі чи на горищі. Якщо обмазка добре вийшла, кавун збережеться свіжим протягом 4-х місяців.

Як зберегти абрикоси та персики

Для зберігання потрібно взяти більш пізні сорти абрикосів і персиків, не надто стиглі і без пошкоджень . На кілька днів покласти їх в добре провітрюваній темній кімнаті, щоб випарувалася вся волога. Через 3-4 дня їх знову гарненько перебирають, прибираючи зіпсовані, загортають у папір і укладають шарами в ящики з чистим річковим піском, залишаючи між плодами маленькі проміжки, які потім заповнюються піском.
Плоди краще складати в не надто високі ящики, щоб їх поміщалося не більше п'яти шарів. Інакше, під вагою верхніх шарів можуть пошкодитися нижні.

Як зберегти свіжими ЯБЛУКА круглий рік

Пізньої осені, перед самим настанням морозів, потрібно викопати під корінням яблуні яму глибиною 40-45 см і помістити туди в міцно зав'язаних поліетиленових пакетах, підготовлені для зберігання яблука пізніх сортів. Для відлякування мишей обкладіть пакети гілками ялівцю або ялини. Такий спосіб забезпечить збереження свіжих яблук до весни, причому їх смак не відрізнити від свіжозірваних з дерева.

Тривале зберігання ЗЕЛЕНІ

Для зберігання зелені всю зиму, її треба засолити з розрахунку - 1 частина кухонної солі на 4 частини зелені. Освіжається зелень добре, якщо покласти її на 1-2 години в холодну воду з оцтом.

Користуйтеся  

Немає коментарів: