15.03.15

Морквяний торт


Я частенько пробувала зробити вдалий морквяний торт. Це складно, адже смак вареної моркви не мій улюблений. Але, на мою думку, цей варіант вдалий.

Тісто: 4 великих морквини, долоня кураги чи родзинок, 2 скл вівсяного борошна, 3 яйця, 3 ст.л йогурту чи кефіру, сіль, трохи соди (її гасити кефіром). Тісто можна робити з вареної моркви та додавати у нього тертеяблуко

Крем: 200 г сиру, 0,5 скл кефіру, сметани чи йогурту, 1 банан, 1 ч.л желатину, 3 ст.л цукру чи меду.

За бажанням між коржами можна покласти чорнослив.

Вівсяне борошно можна зробити з пластівців, просто подрібнивши їх. 


Моркву, сухофрукти, яйця, кефір, соду, сіль також подрібнити у комбайні.


Поєднати 2 маси.


Деко застелити пергаментом та додатково змастити його. Викласти тісто.


Запекти до готовності. Теплий корж розрізати на 4 частини.


Змастити коржі кремом. Для крему збити банан, сир та йогурт з цукром. Додати розчинений желатин.


Дайте торт можливість просякнути кремом.


Смакуйте з задоволенням.

Немає коментарів: