01.01.16

Вак біляш


Тісто: яйце, 120 мл кефіру, 2 скл борошна

Начинка:  яйце, 4-5 картоплин, 500 г м'яса чи фаршу, 2 цибулини, 70 г вершкового масла, спеції

Замісити еластичне тісто.


М'ясо, цибулю та картоплю нарізати кубиками. Додати спеції. 


Тісто ділимо на невеликі кульки та розкатуємо у тонкий млинець. По центру викладаємо начинку, а зверху шматочок вершкового масла. Збираємо краї млинця у мішечок з начинкою по центру.


Змастити біляш яйцем. 


Пекти 40 хв при 200 градусах. У процесі в середину кожного біляша 3-4 рази підлити 1-2 ст.л води, аби уникнути пересихання страви.


Біляш споживають з соусом. Для соусу необхідно: помідор без шкірки, зубчик часнику,  2 маринованих огірка, 1 ч.л гірчиці, по 1/2 ч.л олії та яблучного оцту, сіль, перець

Помідор порізати кубиками та тушкувати на олії, поперчити, посолити, додати оцет. Додати гірчиці та подрібнені часник та огірки.


Смакуйте з задоволенням.



 




Немає коментарів: