Тісто: яйце, 120 мл кефіру, 2 скл борошна
Начинка: яйце, 4-5 картоплин, 500 г м'яса чи фаршу, 2 цибулини, 70 г вершкового масла, спеції
Замісити еластичне тісто.
М'ясо, цибулю та картоплю нарізати кубиками. Додати спеції.
Тісто ділимо на невеликі кульки та розкатуємо у тонкий млинець. По центру викладаємо начинку, а зверху шматочок вершкового масла. Збираємо краї млинця у мішечок з начинкою по центру.
Змастити біляш яйцем.
Пекти 40 хв при 200 градусах. У процесі в середину кожного біляша 3-4 рази підлити 1-2 ст.л води, аби уникнути пересихання страви.
Біляш споживають з соусом. Для соусу необхідно: помідор без шкірки, зубчик часнику, 2 маринованих огірка, 1 ч.л гірчиці, по 1/2 ч.л олії та яблучного оцту, сіль, перець
Помідор порізати кубиками та тушкувати на олії, поперчити, посолити, додати оцет. Додати гірчиці та подрібнені часник та огірки.
Смакуйте з задоволенням.
Немає коментарів:
Дописати коментар